• Fontenen mellom kulturhuset og gjestehavna skummet ikke akkurat over da årets Barnas by-program ble presentert. Men i midten av juni blir det stort skumparty lover prosjektleder Roald Brekke, fritidssjef Tone Strømø, Energikampens Tore Dahl, Arvid Tjelta, varaordfører Pål Morten Borgli og ungdomsrådets Stine Tønnessen og Mariam Eltervåg Cissé.

    FOTO: Odd Kristian Stokka

Skum og gratis Reeps One

Utendørskonsert med beatboxeren Reeps One og stort skumparty er noen av høydepunktene under Barnas by i Sandnes i juni.

- Reeps One er kanskje verdens beste beatboxer. Utendørskonserten i Sandnes 15. juni skal ikke bare være en konsert, men en inspirasjon for det stadig voksende hpohop-miljøet i Sandes og distriktet, sier Tore Tobiassen i Xplosiv-festivalen.

14. og 15. juni arrangeres Barnas by for tredje gang i Sandnes. Arrangementet skal gi barn og unge i Sandnes sjansen til å prege byen med egne uttrykk, og ta byen i bruk på andre måter enn det vanlige.

Lavkost-Barnas by

Etter tidligere års parader og midlertidig grønn park på Ruten, har arrangementet fått budsjettene sine kuttet kraftig.

- Lavkost-Barnas by, oppsummerer prosjektleder Roald Brekke.

Fritidsleder Tone Strømø innrømmer at kuttene går ut over programmet, og det har vært usikkert om årets arrangement i det hele tatt skulle bli noe av.

- Vi har blitt trigget til å søke nye samarbeidspartnere. Mens vi de andre årene har hatt mange arrangementer for de yngste, får årets arrangement enn større ungdomsprofil, sier Strømø.

Blant annet har Barnas by og hiphop-festivalen Xplosif gått sammen om et stor gratiskonsert på scenen på Mauritz Kartevolds plass foran kulturhuset om kvelden den 15. juni.

I tillegg til Reeps One, vil arrangørene slippe ytterligere ett internasjonalt navn. Også lokale artister står på scenen denne fredagen.

Skumfest

Samme kveld blir det stort skumparty på andre siden av Storånå.

- Over 1000 er invitert på Facebook. Det kan bli stort, sier Mariam Eltervåg Cissé.

Stort skumparty for ungdomsskoleelever og oppover dukket opp som ønske i Sandnes ungdomsråd. Nå blir skumfesten noe av.

- Det er bra at Barnas by inneholder noe for de eldste også. Jeg har ikke vært med før, men har et inntrykk av at arrangementet har vært mest for de små, sier 18-åringen.

Slik blir Barnas by 2012-programmet

Stjernefabrikk: Sang- og danseglade 8. og 9.klassinger får etter tre intense kursdager med sangtrening og koreografi presentere det de har lært på to konserter i kulturhuset.

Gratis hip-hop-fest: Fredag 15. juni inntar lokale, nasjonale og internasjonale artister innen hiphop, hiphop-dans, beatboxing, og rap utescenen utenfor kulturhuset. Den engelske beatboxeren Reeps One er ett av hovedtrekkplastrene. Konserten er gratis og er et samarbeid med Xplosif-festivalen i Stavanger. Dagen før står Hanne Sørvåg og Ole Alexander Mæland på scenen.

Åpen scene: Både torsdag 14. og fredag 15. juni står en stor scene med lydutstyr klar på Mauritz Kartevolds plass utenfor kulturhuset. Der kan byens skoler eller klasser vise fram det de har jobbet med dette skoleåret, enten det er sang, dans, teater, akrobatikk eller idrett.

Skrimmel-Skrammel: Barne-TV-serien med guttene i musikkgruppen Cheezy Keys tar med seg gitarer, vaskemaskiner, ballettsko og hester for å lage Skrimmel-Skrammel-show i Sandnes, både på utescenen mellom kulturhuset og gjestehavna og på dagtid for byens skoleklasser.

Energikamp: Konkurranser for elever på Vitenfabrikken.

Barnehage-Ruten: De aller yngste får sin egen trygge sone på Ruten med enkle leker, underholdning og tegnekonkurranser.

Aktivitets-Ruten: På Ruten blir det også skatekonkurranser, basketball og utendørs innebandy.

 

Les også

Siste fra Sandnes

Siste nytt

Siste 100 saker