• Fotballdans blir politikermat

    Hva er akseptabelt i en forestilling som vises i skolesammenheng? Den debatten vil fylkespolitikerne ta etter at ungdomsskoleelever har sett danseforestillingen "A dance tribute to the art of football" som en del av undervisningen. Men - få av politikerne har selv sett oppsetningen. Vi tok med Kristelig Folkepartis Solveig Ege Tengesdal på dagens skoleforestilling.

    VIDEO: Videoreporter: Rune Vandvik

  • Her er den omstridte sekvensen

    Her er seksvensen der danserne tar av seg klærne i «A Dance Tribute to the Art of Football».

    VIDEO: Foto: Torstein Lillevik

Viser politikerne blanke messingen

Politikere og annet godtfolk er spesielt invitert til en ny oppsetning av Jo Strømgrens fotballdanseforestilling fredag i Sandnes kulturhus. Den store nakendebatten fra sist oppsetning i november ligger bak.

Strømgrens «A dance tribute to the art of football» skapte stor lokal debatt i høst etter at et foreldrepar fra Vigrestad og deres datter gikk ut i Stavanger Aftenblad og kritiserte at ungdomsskoleelever ikke fikk velge vekk denne skoleforestillingen. De reagerte på fire nakne dansere i en dusjescene og ekkel stemning i Sandnes kulturhus.

LES OGSÅ:

(05.11.09)

Siddis-ungdom har sett en bar rumpe før (06.11.09)

(06.11.09)

Overraska av nakne menn på scenen (04.11.09)

Når nå forestillingen settes opp på ny, har Gry Isabel Sannes-Knutsen i Sandnes kulturhus invitert politikere og en rekke andre som bidro i debatten i november.

– Nå kan de selv vurdere forestillingen, sier leder for RAS, Regional Arena for Samtidsdans.

– Har dere solgt flere billetter enn vanlig på grunn av «rabalderet»?

– Omtrent som til forestillingene før jul. Vi har tidligere satt opp Strømgren to ganger pluss skoleforestillinger i regi av Den kulturelle skolesekken. 6500 mennesker i regionen har sett forestillingen allerede, sier Sannes-Knutsen.

– Har debatten skadet eller styrket Strømgrens posisjon?

– Debatt er alltid viktig. Men jeg er skuffet over at denne debatten grunner i en hentydning til nakenhet, sier prosjektlederen som ikke forventer ytterligere protester.

Forestillingen fikk den Norske kritikerprisen i 1998. Forestillingen er spilt over 300 ganger rundt i hele verden – uten protester.

Jo Strømgren selv syntes det var sørgelig at en i utgangspunktet etisk oppbyggelig symbolikk ble avfeid som sexistisk provokasjon av voksne mennesker som ikke engang har sett forestillingen.

Les også

Siste fra Sandnes

Siste nytt

Siste 100 saker