• Fotballdans blir politikermat

    Hva er akseptabelt i en forestilling som vises i skolesammenheng? Den debatten vil fylkespolitikerne ta etter at ungdomsskoleelever har sett danseforestillingen "A dance tribute to the art of football" som en del av undervisningen. Men - få av politikerne har selv sett oppsetningen. Vi tok med Kristelig Folkepartis Solveig Ege Tengesdal på dagens skoleforestilling.

    VIDEO: Videoreporter: Rune Vandvik

  • Her er den omstridte sekvensen

    Her er seksvensen der danserne tar av seg klærne i «A Dance Tribute to the Art of Football».

    VIDEO: Foto: Torstein Lillevik

Viser politikerne blanke messingen

Politikere og annet godtfolk er spesielt invitert til en ny oppsetning av Jo Strømgrens fotballdanseforestilling fredag i Sandnes kulturhus. Den store nakendebatten fra sist oppsetning i november ligger bak.

Strømgrens «A dance tribute to the art of football» skapte stor lokal debatt i høst etter at et foreldrepar fra Vigrestad og deres datter gikk ut i Stavanger Aftenblad og kritiserte at ungdomsskoleelever ikke fikk velge vekk denne skoleforestillingen. De reagerte på fire nakne dansere i en dusjescene og ekkel stemning i Sandnes kulturhus.

LES OGSÅ:

(05.11.09)

Siddis-ungdom har sett en bar rumpe før (06.11.09)

Video

Fotballdans blir politikermat

(06.11.09)

Overraska av nakne menn på scenen (04.11.09)

Når nå forestillingen settes opp på ny, har Gry Isabel Sannes-Knutsen i Sandnes kulturhus invitert politikere og en rekke andre som bidro i debatten i november.

– Nå kan de selv vurdere forestillingen, sier leder for RAS, Regional Arena for Samtidsdans.

– Har dere solgt flere billetter enn vanlig på grunn av «rabalderet»?

– Omtrent som til forestillingene før jul. Vi har tidligere satt opp Strømgren to ganger pluss skoleforestillinger i regi av Den kulturelle skolesekken. 6500 mennesker i regionen har sett forestillingen allerede, sier Sannes-Knutsen.

– Har debatten skadet eller styrket Strømgrens posisjon?

– Debatt er alltid viktig. Men jeg er skuffet over at denne debatten grunner i en hentydning til nakenhet, sier prosjektlederen som ikke forventer ytterligere protester.

Forestillingen fikk den Norske kritikerprisen i 1998. Forestillingen er spilt over 300 ganger rundt i hele verden – uten protester.

Jo Strømgren selv syntes det var sørgelig at en i utgangspunktet etisk oppbyggelig symbolikk ble avfeid som sexistisk provokasjon av voksne mennesker som ikke engang har sett forestillingen.

Les også

Siste fra Sandnes

Siste nytt

Siste 100 saker