• - Heldigvis bare én hjemme

  Fem leietakere bodde i huset i Normannsgata i Stavanger. Huseier Pietro Pierfelice er sjeleglad for at alle overlevde.

  VIDEO: Kristian Jacobsen / Rune Nedrebø / Rune Vandvik

 • En diger kranbil har krasjet inn i et bolighus i krysset Normannsgata og Karlsminnegata på Storhaug. Huset ligger to hus nedenfor det kjente bakeriet Fredriks.

  FOTO: Kristian Jacobsen

 • En person kom til skade.

  FOTO: Anne Kristin Aanestad

 • To ambulanser kom raskt til stedet.

  FOTO: Anne Kristin Aanestad

 • FOTO: Kristian Jacobsen

 • FOTO: Kristian Jacobsen

- Alt der inne er ødelagt!

En diger kranbil kjørte fredag ettermiddag inn i et bolighus i krysset Normannsgata/Karlsminnegata på Storhaug i Stavanger. - Det er fullstendig disaster. Alt inne i huset er ødelagt, sier huseieren til Aftenbladet.

Saken oppdateres

Kranbilsjåføren (56) er kjørt til Stavanger Universitetssjukehus (SUS). Ifølge politiets stedlige innsatsleder Edgar Opsahl fikk sjåføren sannsynligvis et illebefinnende like før han kjørte inn i huset.

Politiet har stående en patruljebil på stedet frem til forsikringselskapet Gjensidige har ordnet med privat vakthold, og området rundt kranbilen og huset er fiklet inn med politibånd.

Les også

Trodde det var jordskjelv

Kjæresteparet hadde akkurat gått inn på guttens rom, da plutselig en kranbil braste inn i bygningen.

- Bilen vil ikke bli trukket ut før mandag, opplyser politiet.

Vaktsjef Odd Magne Pedersen i Brannvesenet Sør-Rogaland IKS opplyste ved 15.15-tiden fredag ettermiddag at etaten hans utover ettermiddagen ville arbeide med å sikre stedet. Det  arbeidet er nå ferdig.

- En mann kom til skade. Vedkommende lå og vridde seg og hadde tydelige smerter. En ambulanse transporterte ham til sykehuset, sier et øyenvitne på stedet.

Den skadde, kranbilsjåføren (56), slipper sannsynligvis fra den dramatiske hendelsen uten større men.

- Han er lettere skadet og overflyttet til sengepost, opplyser Stavanger universitetssjukehus fredag ettermiddag.

Flere personer var i huset da kranbilen kjørte inn i det. Blant dem en gutt (16) og kjæresten hans. De befant seg i en annen del av huset da uhellet skjedde - og kom ikke fysisk til skade. Gutten får likevel legebehandling.

- Vi har fått ut alle som var i huset. For sikkerhets skyld gjennomsøker vi også huset med varmesøkende kamera, sier Opsahl.

Huseier Pietro Pierfelice har vært inne i huset og sett.

- Det er fullstendig disaster. Alt er ødelagt. Likevel er jeg først og fremst glad for at ingen mennesker kom til skade, sier Pierfelice.

Aftenbladet kommer tilbake med mer.

Les også

Siste fra Stavanger

Siste nytt

Siste 100 saker