Kranbilsjåføren (56) er kjørt til Stavanger Universitetssjukehus (SUS). Ifølge politiets stedlige innsatsleder Edgar Opsahl fikk sjåføren sannsynligvis et illebefinnende like før han kjørte inn i huset.

Politiet har stående en patruljebil på stedet frem til forsikringselskapet Gjensidige har ordnet med privat vakthold, og området rundt kranbilen og huset er fiklet inn med politibånd.

- Bilen vil ikke bli trukket ut før mandag, opplyser politiet.

Vaktsjef Odd Magne Pedersen i Brannvesenet Sør-Rogaland IKS opplyste ved 15.15-tiden fredag ettermiddag at etaten hans utover ettermiddagen ville arbeide med å sikre stedet. Det  arbeidet er nå ferdig.

- En mann kom til skade. Vedkommende lå og vridde seg og hadde tydelige smerter. En ambulanse transporterte ham til sykehuset, sier et øyenvitne på stedet.

Den skadde, kranbilsjåføren (56), slipper sannsynligvis fra den dramatiske hendelsen uten større men.

- Han er lettere skadet og overflyttet til sengepost, opplyser Stavanger universitetssjukehus fredag ettermiddag.

Flere personer var i huset da kranbilen kjørte inn i det. Blant dem en gutt (16) og kjæresten hans. De befant seg i en annen del av huset da uhellet skjedde - og kom ikke fysisk til skade. Gutten får likevel legebehandling.

- Vi har fått ut alle som var i huset. For sikkerhets skyld gjennomsøker vi også huset med varmesøkende kamera, sier Opsahl.

Huseier Pietro Pierfelice har vært inne i huset og sett.

- Det er fullstendig disaster. Alt er ødelagt. Likevel er jeg først og fremst glad for at ingen mennesker kom til skade, sier Pierfelice.

Aftenbladet kommer tilbake med mer.