- Jeg er nordmann og føler meg norsk. Derfor har jeg et ansvar for å advare mot den islamiseringen som nå skjer i Stavanger og resten av Norge. Jeg har sett hvordan islam kan fungere, sier Mehrain til Aftenbladet.

Vi møter han utenfor moskeen på Storhaug. Mehrain har aldri vært her før, og den ser annerledes ut enn i Iran.

- Likevel kommer det fram vonde minner om henrettelser, pisking, halshugging og steining. Det er islam som er motivasjonen bak slike grusomme handlinger, sier 40-åringen, som flyktet fra regimet i Teheran som politisk flyktning for 20 år siden.

Har konvertert

Nå er han gift i Norge og er ikke lenger muslim. Attpåtil meldte han seg for ett år siden inn i den landsomfattende organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge.

- For 40 år siden, før de islamske gruppene tok over, var også Iran et kongedømme som Norge. Både Iran og alle nabolandene har nå blitt ødelagt av islam – og de fleste bryter menneskerettighetene. Jeg mener at nordmenn må stå opp og ikke la muslimene ta over for mange deler av samfunnet, sier Mehrain, som understreker at han ikke er rasist, eller har noe imot muslimer. Det er imidlertid islamiseringen av det norske samfunnet han frykter.

- Jeg er skeptisk til den islamske mobiliseringen, misjoneringen, at lovene skal endres, de skal ha egne skoler, halal-kjøtt og så videre. Norge er svært langt framme i utviklingen. Det er muslimene som kommer hit, som må tilpasse seg denne utviklingen, ikke motsatt, sier Mehrain, som ber om å beholde hatt og solbriller når fotografen knipser. Han mener at han risikerer mye ved å stå fram og at noen kommer til å legge ham for hat etter denne artikkelen.

- Jeg tenker at jeg ofrer meg litt. Samtidig; dersom noen skader meg etter dette, har jeg vist at islam bidrar til å lage farlige folk, sier Mehrain.

Nær 13.000 på Facebook

I Storbritannia har vi sett at organisasjonen English Defence League, EDL, samler tusenvis av medlemmer på sine markeringer mot islam. Flere nordmenn har også deltatt. I vår advarte Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) mot utviklingen også i Norge, som de mente var en del av et globalt fenomen.

Stadig flere er også skeptiske til innvandringen til Norge, viser Integreringsbarometeret 2010, som TNS Gallup har utført for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). 53,7 prosent av de spurte i en ny undersøkelse vil stenge grensene for innvandrere.

Organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge ble stiftet i februar 2008. På Facebook er det nær 13.000 som "liker" organisasjonen, og ifølge leder Arne Tumyr har de drøyt 3000 medlemmer, hvorav mellom 300 og 500 er fra Stavanger-området.

- Det er det klart største medlemstallet utenfor Oslo, og vi er i ferd med å danne det første lokallaget vårt i Stavanger, sier Tumyr.

- Kan du dokumentere tallene du nevner?

- Av hensyn til sikkerheten til våre medlemmer, kan jeg ikke vise deg medlemslistene. Svært få tør å stå fram og det er ekstremt stigmatiserende å jobbe mot islamisering, og medlemmene risikerer mye ved å stå fram, sier Tumyr, som peker på at han selv er trakassert flere ganger og vært utsatt for spytting på gaten.

- Folk beskylder oss for å være rasister. Men vi jobber ikke mot personer, men mot islam som en totalitær politisk ideologi som er i strid med Grunnloven. Vi mener islam strider mot demokratiske og menneskelige verdier i hele verden, sier Tumyr.

Anmeldt for rasisme

Leder i Antirasistisk senter, Kari Helene Partapuoli, synes det blir feil å sammenligne islam i Iran med islam i Norge. I tillegg advarer hun folk mot å kjøpe de enkle parolene som det er lett å være enig i.

- De kan virke milde, men dette er høyreekstremisme som bruker samme retorikk som ekstremister i andre land. Det handler ofte om "invasjon" og om at "vi må forsvare landet", sier Partapuoli til Aftenbladet. Hun har tidligere anmeldt leder Tumyr for brudd på rasismeparagrafen, men saken ble henlagt.