• Blåvaliumen som ble funnet i kofferten i dag, onsdag.

    FOTO: Foto: Tollvesenet, Sola.

Storbeslag av narko-tabletter på Sola

Rogalending (31) tatt med 2000 narkotiske tabletter i kofferten. Tollvesenet melder om rekordmange beslag.

Beslaget skjedde i tollkontrollen på Sola flyplass i ettermiddag.

Rogalendingen hadde flydd fra Amsterdam, og ble plukket ut for kontroll, trolig etter mistanke. I kofferten lå 2000 tabletter av typen Diezepam, såkalt Blåvalium. Medikamentet står på myndighetenes narkotikaliste og er ikke til salgs i Norge.

- Vi ser alvorlig på beslaget, for dette er et stort antall tabletter. Det kan tyde på at de var ment for videresalg. De var hvertfall ikke til eget formål. Det svarte han bekreftende på, sier Valborg Bishop, kontorsjef ved Tollvesenet i Stavanger til Aftenbladet.

- 200 kroner pr. tablett

Blåvalium har et bredt nedslagsfelt i det illegale markedet. Etter hva Aftenbladet kjenner til kan markedsprisen på en 10 mg tablett av denne typen mærme seg 200 kroner.

- Vi vet at disse tablettene blir solgt for gode penger i byen, nøyer Bishop seg med å si.

- Så han trodde han bare kunne spasere gjennom tollen med tablettene?

- Han hadde sikkert et lønnlig håp om det, ja.

Mange beslag i år

- Tror dere mange kommer forbi dere uten å bli oppdaget?

- Vi greier ikke å stoppe alle. Det er alltid noen som slipper gjennom.  Men vi har har en  høyere treffprosent enn vanlig og mange beslag i år. Vi har akkurat levert en kvartallsrapport som viser at kontrollene ved flyplassen, av fergene og av postforsendelser og containere går så det suser. Vi har hatt det veldig travelt første kvartal, sier Valborg Bishop i tollevesenet.

Tollvesenet har i år funnet alt fra hasj til tabletter til syntetisk narkotika. De har også funnet «gammeldagse» LSD-stoffer som de trodde hørte fortida til.

Det er imidlertid for tidlig for tollvesenet å offentliggjøre beslags-tallene for i år. 

Les også

Siste fra Stavanger

Siste nytt

Siste 100 saker