Tore B. Kallevig: - Skuffet over Ap

Fremskrittspartiets gruppeleder sier at han er skuffet over at styret i Stavanger Ap bruker ham som sannhetsvitne i eksklusjonssaken mot Jone Andersen.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen av hva jeg angivelig skal ha sagt. Her er det påstand mot påstand,  sier Kallevig.

- Det er riktig at jeg var i styremøtet i Ap sist uke. Min begrunnelse var et ønske om å strekke ut en hånd for å bedre relasjonene mellom partiene. Videre å uttrykke sympati og forståelse for den situasjonen Stavanger Ap har havnet i. Jeg forsto at enkelte i styret hadde et inderlig ønske om å høre noe de kunne bruke mot Jone Andersen. Selv om de ikke fikk det, valgte de altså likevel å tolke det de hørte slik at de kunne bruke det, sier Kallevig til Aftenbladet.no.

- Føler du deg misbrukt?

- Ja. Nei, misbrukt.. Jeg føler meg skuffet. Og jeg beklager inderlig at ikke styret i Ap evnet å høre det jeg sa, sier Kallevig.

Les også

Det var ikke bare gruppeleder Cecilie Bjelland som ble rasende da Jone Andersen i juni overrasket bystyret og stemte for skjenking til klokka 03 (for nattklubbene) mens Ap ville ha skjenkestopp klokka 01.

Ap-styret vil ha Jone Andersen ut

Styret i Stavanger Ap gikk mandag kveld inn for å ekskludere partilagets urokråke Jone Andersen.

I en epost til Jone Andersen mandag skriver Kallevig at han anså skjenkesaken som avsluttet og tilbakelagt da han møtte i Ap-styret sist uke. Han siterer Bjørg Sandal, nestleder i styret, på at det ikke hadde fremkom nye opplysninger i skjenkesaken. Han skriver også at det aldri ble inngått noen avtale mellom Andersen og Frp i forkant av bystyremøtet.

Episoden som har utløst en ny runde i saken, inntraff i etterkant av sommeravslutningen til Frps bystyregruppe. Jone Andersen kom innom på vei fra jobb, for å plukke opp sin kamerat, Leif Arne Moi Nilsen. Han bor i nærheten av Andersen, og trengte skyss hjem.

Det var i denne situasjonen at Andersen sa noe om sine planer, men ingen av partene oppfattet dette som noen avtale. Andersen skal blant annet ha uttalt at han anså det som særdeles lite smart å stenge en internasjonal by som Stavanger kl. 01.00 om natten.

- Da jeg vet at folk hører det de gjerne vil høre, har jeg opptak av hva jeg faktisk sa i styremøtet. Opptaket bekrefter at jeg ikke kom med noen nye opplysninger om avtale,  som dagens RA sak antyder, heter det i eposten fra Kallevig til Jone Andersen.

Jone Andersen på sin side bekrefter Kallevigs framstilling.

- Det å si at man har planer er ikke det samme som å avklare noe som helst. Det er et herlig paradoks i denne saken at de samme som reagerer på at jeg har kamerater som er Frp-medlemmer, samtidig synes det er helt greit at Frpere deltar i partiets styremøter. Det er dobbeltmoral så det holder, sier Andersen.

- Er du skuffet over Kallevig?

- Nei. Han får gjøre det han vil for meg.

 

 

 

 

 

 

Les også

Siste fra Stavanger

Relaterte bilder

Oppstemt tøffas-tone og sang på Frps kontor på rådhuset. Tore B. Kallevig og Leif Arne Moi Nilsen (til høyre) liker å showe. Bak skimtes Atle Simonsen.

Tore B. Kallevig er skuffet over å bli brukt som sannnhetsvitne i interne stridigheter i Ap. Her sammen med partifellen Leif Arne Moi Nilsen i en lystigere sammenheng.

Siste nytt

Siste 100 saker