• "Høyhuset svever fritt over en base. De doble fasadene er planlagt med silketrykk på sprossefritt glass, mens den indre glassfasaden er en tradisjonell curtainwall med dagslyskontroll," skriver arkitektene om "Føniks" som skulle bli SR-Banks hovedkontor på Forus.

    FOTO: Brandsberg-Dahls Arkitekter

Forus tapte kampen om SR-Bank

Forus Næringspark hadde gledet seg til å se høyhuset «Føniks» på 24. etasjer reise seg på Forus. I stedet velger SR-Bank Stavanger sentrum for sitt nye hovedkontor.

- Vi har solgt en tomt til SR-Bank og hadde håpet at de skulle legge sitt hovedkontor til Forus. Det ville vært bra for Forus, men vi forstår at SR-Bank vil bygge i Stavanger sentrum, sier administrerende direktør Stein Racin Grødem i Forus Næringspark.

Les også

Ingen fallos: Glenn Sæther, konserndirektør i SR-Bank og kommunikasjonsdirektør Thor-Christian Haugland slår fast at det blir ingen fallos á lá høyhusplanene på Forus når SR-bank nå velger å bygge i Bjergsted i stedet.

Bankbygg i Bjergsted vil koste en halv milliard

Drømmen om et 100 meter høyt signalbygg på Forus skrinlegges. Nå satser heller SR-Bank på å utvide virksomheten i Bjergsted og flytte inn i løpet av fem år.

 

I september 2007 la SR-Bank fram planer om å bygge et 24 etasjers høyt kontorbygg på Forus og legge sitt hovedkontor der. Nå innser Grødem at landemerke som fikk navnet «Føniks» nok ikke blir bygget.

- Dette er ikke noe stort tap for Forus og er ikke avgjørende for oss. Vi har en tilbakekjøpsrett på tomten som vi vil gjøre gjeldende, sier Grødem.

Les også

Hysj-hysj om SR-Banks gigant-bygg

I frykt for unødvendig støy rundt SR-Banks planer om gigantbygg i Bjergsted, ga Stavanger kommune klar beskjed om at det ikke var lurt å fortelle offentligheten om størrelsen på bygget.

 

Forus Næringspark utvikler og selger næringstomter på Forus for eierkommunene Stavanger, Sandnes og Sola.

Les også

Siste fra Økonomi

Relaterte bilder

Her ved Solasplitten ender bussveien som bygges på Forus. Ennå er det uklart hvor og når den tas videre innover mot Stavanger. Stein Racin Grødem og Forus Næringspark vil helst at bussen går til universitetet.

Stein Racin Grødem og Forus Næringspark ville helst hatt SR-Banks hovedkontor til Forus. FOTO: Fredrik Refvem

Siste jobbsøkerguide

Siste saker