Haga Reiser spiser andre

I framtida er det familie-bussturer til Asterix-parken i Frankrike, Legoland i Danmark og Mummiland i Finland som skal gi økonomisk vekst for Haga AS.

Bussturer til Spania, Malta og Øst-Europa er den andre foten de skal stå på, etter fusjonen mellom Haga Reiser og Nor Reiser.

Det er vinn eller forsvinn i bussbransjen for tiden. Haga AS har slitt med millionunderskudd og måtte selge et titall busser for å jevne ut balansen i regnskapet i fjor. Nor Reiser har lidd samme skjebne i Østerdal.

- Vi var for store til å være små og for små til å være store, forklarer Herlof Nilssen, administrerende direktør i dagens Haga Reiser, og i det nye selskapet. Bransjen sliter med dårlig lønnsomhet, medgir han.

Det er bare turoperatør-virksomheten som skilles ut og fusjoneres. Det er ikke snakk om oppsigelser i første omgang, men noen må være innstilt på å skifte arbeidsoppgaver.

Hovedkontoret til den fusjonerte turoperatøren skal ligge i Sandnes, også etter fusjonen, altså i Haga Reiser sine nåværende lokaler. Det er ennå ikke bestemt hva det nye selskapet skal hete.

Men merkenavnene Haga Reiser, Nor Reiser og Feriebussen vil bli videreført og styrket i framtida, sier Herlof Nilssen. Han antyder at turoperatøren vil få et navn som har utspring i disse.

Det nye selskapet vil fortsatt kjøpe tjenester av Haga Buss, som blir igjen i Haga AS. Og av Norbuss og Busscharter som fortsatt skal eies av Nor Reiser.

Ifølge Herlof Nilssen er den typiske bussturist så vidt over femti år, og familier. Ofte voksen og ett barn eller to voksne og to barn.

- Vi opplever et veldig oppsving med familieturer. Mange synes det er mer behagelig å busse helt fra stuedøra i stedet for å skifte mellom buss, fly og tog, sier Nilssen.

Les også

Siste fra Økonomi

Siste jobbsøkerguide

Siste saker