Kenyanere leter intenst etter bortførte

Kenyanske sikkerhetsstyrker finkjemmer grenseområdene mot Somalia på leting etter den bortførte norske hjelpearbeideren og hans tre kolleger fra andre land. Forsterkninger er på vei til områdene der letingen pågår.

Men inntil tidlig lørdag formiddag var de to kvinnene og to mennene ikke funnet. En kenyansk sjåfør ble drept og to andre personer skadd i angrepet mot en av Flyktninghjelpens bilkolonner i Kenya dagen før.

- Letingen trappes opp og flere sikkerhetsstyrker er sendt til området, slik at alt som er mulig kan bli gjort for å finne de bortførte. Men til nå har vi ikke funnet noen av dem, sier den kenyanske hærens talsmann Cyrus Oguna til nyhetsbyrået AFP.

- Vi tror de fortsatt befinner seg inne i Kenya, og vi håper at denne saken skal ende godt, tilføyde Oguna. Andre talsmenn har sagt de frykter at gisseltakerne ville sette kursen for Somalia, rundt 100 kilometer fra flyktningleiren Dadaab der bortføringen fant sted.

Militære fly og helikoptre deltar i letingen. Kjøretøyer og fotsoldater lette gjennom de avsidesliggende områdene med krattskog på begge sider av grensen mellom Kenya og Somalia, som beskrives som svært vanskelig å overvåke. (©NTB)

Les også

Siste fra Verden

Siste saker