Dalelv sier til NRK at hun er overrasket over innkallelsen.

- Jeg er veldig nervøs for hva det betyr og er redd jeg må i fengsel igjen, sierhun.

24-åringens advokat er også overrasket og vet ikke hvorfor det er innkalt til møte nå. Saken har fått stor oppmerksomhet både i norske og internasjonale medier, og advokaten tror at møtet muligens kan være et resultat av pressedekningen.

UD positive

Utenriksdepartementet sier at Norges dialog med Emiratene er god, og at de norske synspunktene blir hørt.

- Vi har hatt dialog med Emiratene gjennom hele helgen. Vi har nå tro på å finne en løsning som er bra for Marte, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund til NTB.

Norges ambassadør til De forente arabiske emirater, Åse Bjerke, reiser nå til Dubai for å være med på møtet.

- Vi vet ikke hva møtet dreier seg om, men vi opplever nå at saken er løftet opp på et høyere nivå, sier Imerslund.

Dalelv ble tirsdag dømt til 16 måneders fengsel for blant annet sex utenfor ekteskapet etter å ha anmeldt en voldtekt. Hun anket dommen umiddelbart, og ankesaken er ventet å begynne i september.

Dårlig sak for Dubai

Seniorforsker Anne Katrin Bang ved Chr. Michelsens Institutt tror medieomtalen er en fordel for Dalelv, skriver Dagbladet.

- De bruker enorme ressurser på å få selskaper til å etablere seg i Dubai og få turister til å feriere der. Jeg tror det er svært sannsynlig at diplomatiet vil virke i denne saken. Med diplomatiske samtaler kan ankesaken komme raskt opp for retten, og der er de ikke tjent med en kopi av den første dommen, sier hun til avisen.

Norske myndigheter betaler nå for Dalelvs advokatutgifter.

- Jeg har søkt og fått fri rettshjelp fra Norge, sa 24-åringen til NRK lørdag.

- Tvunget til oppsigelse

Kort tid etter anmeldelsen fikk den norske kvinnen sparken fra jobben sin hos Al Mana Interiors. Selskapet uttalte seg i helgen for første gang siden det ble kjent at Dalelv ble dømt til fengsel.

- Da Dalelv avviste positive og konstruktive diskusjoner om hennes status som ansatt, ble firmaet tvunget til å avslutte samarbeidsforholdet. Denne beslutningen har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene, skriver talsmann Hani El Korek i en pressemelding.

Selskapet har fått krass kritikk fra flere hold etter at det ble kjent at de hadde sagt opp 24-åringen.

- Representanter for selskapet var ved hennes side under den innledende etterforskningen og under avhør, i tillegg til at de tilbrakte flere dager både på politistasjonen og på aktors kontor for å få henne frigitt, skriver El Korek.

Kritikk av UD

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) ble fredag kritisert av Amnesty International, som mente han ikke var tydelig nok i kravet om at tiltalen må frafalles og dommen oppheves.

Også opposisjonen har ment at norske myndigheter har gjort for lite for å hjelpe Dalelv.

Utenriksministeren sier at han ikke forstår kritikken.

- Jeg har vært svært tydelig i denne saken. Jeg ville normalt ikke uttalt meg om en dom som ikke er rettskraftig, men jeg har likevel gått tydelig ut og sagt at dette er i strid med vår rettsfølelse og internasjonale rettigheter, sa Eide til NTB fredag. (©NTB)