Sent tirsdag natt er det stille i Beirut. Tidlig i ettermiddag angrep israelske fly bydelen Dahij helt sør i byen.

Internasjonale nyhetsmedier meldte om minst fem bomber som falt over den delen av byen hvor israelske styrker forsøker å slå ut Hizbollah-mål, men det tallet er for lite. Drønnene ga gjenlyd helt nord i Beirut også, flere kilometer unna treffstedene.

- Det har falt ti bomber, sier norsk-libanesiske Ali Dib Najem, som har valgt å bli igjen i byen, til tross for at han hadde sjansen til å reise til Norge.

Han er vokst opp i bydelen som nå bombes kraftigst.

Folk går ikke unødig ut i gatene på kveldstid. Bombene får ikke folk til å gå i dekning nord i byen. Foreløpig går livet tilsynelatende mer eller mindre som normalt for mange. Men bildet lyver. Mange har slekt sør i landet, eller i hvert fall sør i byen. De israelske angrepene kom overraskende på de fleste.

- Lyden fra bombene blir for mye for mange, selv for dem som ikke blir truffet, sier Wadia Badr, leder for den protestantiske hjelpegruppen " Helping hand society".

Hun kan sammen med mannen, pastor Habib Badr fortelle at så mange har rømt fra byen at sist søndag møtte kun 20-30 mennesker opp til messe, mot 250 mennesker normalt.