• FOTO: Knut S. Vindfallet

Fire seriegull med Viking:

Arvid Knutsen er død

Den siste undervisningen er unnagjort og det siste sparket på ballen er foretatt - lektor og tidligere Viking-spiller Arvid Knutsen er død, 64 år gammel.

Han sovnet inn hjemme i stuen søndag morgen med sine kjære rundt seg. Arvid var en markant skikkelse, en uredd mann som alltid sa sin mening, samtidig som han hadde gode kommentarer.

I begynnelsen av mars i fjor ble det oppdaget hjernesvulst og, 12. mars ble han operert på Haukeland sykehus. Allerede dagen etter fikk familien den nedslående beskjeden om at krefttypen var en aggressiv type som ikke kunne helbredes. De ti månedene etter diagnosen ble brukt på best mulig måte. Det ble flere turer til hytta på Hjelmeland og ellers mye samvær med familie og mange gode venner.

Arvid Knutsen var lektor på Stavanger Katedralskole, Kongsgård. Han studerte engelsk i USA og tok mellomfag i Bergen i 1969. Familien bodde i Oslo i årene 1980–81 da Arvid tok hovedfag i idrett. Og det var også idretten og fotballen som skaffet Arvid ære og berømmelse. I 1961 kom han til Viking fra SIF og debuterte på A-laget i 1963. Det ble bronsemedaljer i 1968 og 1971 før han ble sterkt delaktig i de berømmelige gull-årene i 1972-73-74- og 75. Spilte sju U-landskamper og 396 A-kamper for Viking og scoret 117 mål. I forbindelse med A-lags festene var han en fast bidragsyter med treffende sanger.

I 1976 overtok han treneransvaret for Vikings A-lag, en vanskelig oppgave etter flere suksessfulle år. Senere var han også trener for Frigg, Klepp og Ulf, Sandnes. Ble tildelt Vikings fortjenestemedalje i 1976. Siden la han opp som trener, men spilte på old boys- og veteranlaget til Viking og fikk 40 års aktiv-medalje i 2007.

Han var en av Vikings mest suksessfulle spillere, og som en utmerket idrettsmann kjempet han tappert imot til det siste. Det var tøff tid både for Arvid og familien da alle visste at det ikke var noen vei tilbake. Arvid var en livsglad, intelligent og morsom familiemann, venn og en ekte Viking.

I 2006 var Arvid og konen Grete i Libanon for å forberede et utviklingsprosjekt om bygging av fotballbaner på vegne av Stavanger Katedralskole og Rogaland Kurs- og Kompetansesenter. De havnet i bomberegnet og ble nokså dramatisk evakuert med buss til Damaskus via Tripoli. Under et møte i flyktningleiren sa Arvid til de tilstedeværende: Shoot goals, not people!

I 1974 giftet han seg med Grete, og de fikk to døtre – Ingrid og Kristine. Arvid hadde stor vennekrets, og alle husker ham som en ryddig og pålitelig venn i alle sammenhenger. Med Arvids sørgelige og altfor tidlige bortgang ble familien, alle vennene og den store Viking-familien en kjernekar fattigere. De mange gode minnene om Arvid Knutsen kommer til å leve videre blant oss.

Skriv din kondolanse under.

Les også

Siste fra Sport

Relaterte bilder

Siste nytt

Siste 100 saker