Gunn-Rita Dahle Flesjå er ikke bare norsk medaljehåp på terrengsykkelen. Hun er også et yndet sponsorobjekt som bruker stadig mer tid på fotografering og promotering av alskens sykkelutstyr. Siden 2003 har hun laget spenstige plakater for kles- og utstyrsleverandøren North Wave - forkledd som ulike filmfigurer.

- Det er nye tema og ny profil hvert år. I år var det Tomb Raider og Austin Powers. Jeg er glad det ikke er hver dag, men det er veldig kjekt å få være med på, sier Dahle Flesjå til Aftenbladet.

Boonen-kollega

Også den kjente landeveissyklisten Tom Boonen er frontfigur for samme merke.

– Det er lærerikt i forhold til promotering og for å se hvordan sponsorene tenker og jobber, sier terrengsyklisten, som for tiden befinner seg i Italia. Forrige helgs planlagte comeback i Brescia ble utsatt på grunn av dårlig helsa. Nå er formen langt bedre, og 2. påskedag deltar hun på et landeveisritt utenfor Milano. Det blir den første konkurransen på et snaut år etter fjorårets magetrøbbel.

– Jeg føler meg i bra form og har fått trent mye og godt i det siste. Landeveisrittet blir uansett som en treningsøkt, og jeg kommer til å ligge rolig og kontrollert i hovedfeltet, sier Dahle Flesjå.

Testet EM-løype

Nylig var hun også i møte med arrangørene av hennes eget ritt, Gunn-Rita Marathon, i Italia. Der prøvekjørte hun en ny Gunn-Rita Marathon-løype som også skal brukes i EM i 2010.

– Det er veldig bra opplegg og løpet er absolutt kommet for å bli. Jeg kan dessverre ikke delta i år ettersom det kolliderer med verdenscupåpningen, men jeg har lovet arrangørene å delta de neste ti årene, sier Dahle Flesjå.