Målet er som vanlig å ta medalje.

- Gunn-Rita skal gjennom et vanvittig tøft løp, kanskje det hardeste hun har vært med på. Løypen er 100 kilometer lang, og har en høydeforskjell på 3000 meter. Syklistene skal blant annet opp til Alpes d'Huez, et av de mest legendariske fjellene i Tour de France. Og disse jentene sykler på grusstier, sier trener Kenneth Flesjå. Han legger ikke skjul på at løypa er spektakulær.

- Utforkjøringene er utrolige, både tøffe og farlige. Kjører man utenfor stien her, er det så vidt man kommer fra det med helsa i behold. Dette blir en stor utfordring for Gunn-Rita, men vi er godt forberedt, mener Flesjå. Ekteparet har vært i de franske alpene siden mandag, og har gått gjennom deler av løypa flere ganger.

- Det er en veldig teknisk løype, og det blir hardt både for syklistene og syklene. I tillegg er det meldt regn, noe som gjør det enda vanskeligere. Da kan det også bli kaldt på toppene, faktisk helt ned mot null grader, sier han.

- Det gjelder å finne rytmen og ta sjanser, samtidig som man ikke må overvurdere seg selv. Gunn-Rita må kjøre like fort oppover som nedover for å ha noen sjanse i medaljekampen. Dette er et VM med mange maraton-spesialister. Vi blir veldig fornøyde dersom vi tar medalje, sier Flesjå, som forteller at Gunn-Rita er i god form.

- Det tok litt tid å bli helt bra igjen etter magesjauen, men nå er hun frisk. Hun har en sterk kropp og psyke, og er i rute formmessig, sier han.