• Oilers trenger seier mot Lørenskog.

Oilers sikret seg to matchpucker

Vant 4-2 etter nervedrama mot Lørenskog.

Stavanger Oilers hadde presset på seg i DNB Arena, men vant til slutt 4-2 i den femte NM-semifinalen mot Lørenskog. Dermed har de regjerende norgesmesterne tatt føringen med 3-2 i kamper når to oppgjør gjenstår i best av sju-serien. Men det var spenning helt til slutt i søndagens oppgjør.

Oilers gikk ut i hundre og ledet fullt fortjent 2-0 etter en første periode hvor hjemmelaget var det klart beste laget. Oilers tok ledelsen ved Tim Kunes i overtall etter drøyt halvspilt periode, mens Kurt Davis doblet ledelsen halvannet minutt før pause etter pasninger fra Matt Ryan og Dan Kissel. Ledelsen kunne og burde imildertid vært større, noe også en skuddstatistikk på 18-6 vitner om.

Svake andreperioder har imidlertid hjemsøkt Oilers den siste tiden, og heller ikke denne gangen maktet vertene å holde på overtaket i midtperioden. Lørenskog gikk aggressivt til verket, og dominerte fullstendig med seks skudd på mål mot ingen i løpet av de første fire minuttene. Bortelaget fikk også uttelling ved Wes Cunningham allerede etter et drøyt minutt, og det ga dem åpenbart blod på tann. Petter Thoresens menn hadde tidvis mer enn nok med å forsvare seg, og da Juha-Pekka Loikas og Dan Kissel røk ut på to kjappe utvisninger etter 32 og 33 minutters spill, lå det i kortene at Lørenskog ville utnytte muligheten til å utligne til 2-2 i spill fem mot tre.

Oilers red imidlertid stormen av på mesterlig vis etter fantastisk innsats i undertall, og reiste seg etter hvert. På tampen av perioden var det hjemmelaget som fikk sjansen i overtall, uten at de svartkledde klarte å øke ledelsen. Dermed sto det 2-1 før den tredje og siste perioden etter 8-17 i skuddstatistikk i andre periode.

Hjemmelaget fikk en langt bedre start på den tredje perioden, og var også det førende laget de første fem-seks minuttene. Det var lenge ganske jevnspilt, men da Lørenskog-kaptein Tommy Jakobsen pådro seg en tominutters utvisning for slashing mot Martin Strandfeldt etter 49.36, fikk Oilers muligheten i overtall. Den utnyttet vertene til fulle da Dan Kissel satte inn 3-1 etter en retur på et skudd fra Lars-Peder Nagel et snaut minutt senere.

Men nok en gang nektet Lørenskog å gi seg, og da Kurt Davis ble utvist for Oilers med drøyt fire minutter igjen, reduserte laget fra skauen til 2-3 ved Wes Cunningham åtte sekunder før overtallet var ute. Bortelaget tok time out og presset på for en utligning i sluttminuttene, men Oilers-spillerne kjempet heroisk, og da Mathias Trettenes kranglet til seg pucken og satte den i åpent mål 12 sekunder før slutt, var kampen avgjort.

Oilers vant 4-2 og leder 3-2 i kampen i best av sju-serien i semifinalen. Dermed har Stavanger-laget skaffet seg to matchpucken på veien mot NM-finalen.

Slik var kampen (siste oppdatering øverst):

60.00: 4-2 SLUTT! Der er kampen over. Oilers vinner 4-2 mot Lørenskog i DNB Arena og sikrer seg dermed to matchpucken på veien mot NM-finalen. Skudd 3. periode. 14-10. Totalt: 40-33. Kurt Davis kåres til Oilers' beste spiller. Aftenbladet kommer tilbake med mer.

59.48: 4-2 MÅÅÅL!!! Der er det avgjort. Med 12 sekunder igjen av dette semifinaledramaet stjeler Mathias Trettenes pucken og setter den i åpent mål.

57.38: 3-2 MÅÅÅL! Så skjer det som ikke skal skje sett med Oilers-øyne. Wes Cunningham reduserer for Lørenskog i overtall assistert av Knut Henrik Spets og James Sixsmith. Nå blir det to svært nervepirrende minutter i Stavanger.

57.05: Lørenskog tar time out med 37 sekunder igjen av overtallet. 3007 tilskuere har for øvrig tatt turen til DNB Arena denne palmesøndagen.

56.45: Kjempesjanse for Lørenskog i power play!

55.46: Oilers-spiller Kurt Davis får en tominutter for hekting. Den kommer på et svært uheldig tidspunkt for hjemmelaget, som er i undertall nå.

54.10: For øyeblikket ser dette ut til å gå Oilers' vei.

52.56: Dommeren har en lang prat med Lørenskogs trener nå.

52.56: Oilers er på farten igjen, og er ikke langt unna 4-1.

50.33: Lørenskog tar time out.

50.26: 3-1 MÅÅÅL!!! Og Oilers utnytter muligheten til fulle. Dan Kissel setter inn 3-1 på en retur etter skudd fra Lars-Peder Nagel. Også Loikas noterer en målgivende pasning. Nå ser det lyst ut for Oilers.

49.36: Lørenskog-spiller Tommy Jakobsen får en tominutters utvisning for slashing mot Strandfeldt. Oilers får en gylden mulighet i overtall.

49.10: Der er Lørenskog og Laumann Ylven uhyre nære 2-2. Stor sjanse!

48.10: Kurt Davis sender av gårde et knallhardt skudd, men Osaer blokkerer. Ny dropp.

47.17: Smith gir en farlig retur, og Oilers er gode og heldige som får ryddet unna.

46.40: CDA blir hindret bak Lørenskogs mål, og er rasende for at det ikke resulterer i utvisning. Dropp i gjestenes sone. Den vinner Vikingstad.

44.30: Loikas får en god mulighet.

44.05: Oilers har fått en mye bedre start på denne perioden, og det er nokså jevnspilt i DNB Arena nå.

42.15: Tore Vikingstad er på farten igjen, men nok en gang er Lørenskogs sisteskanse på hugget.

41.34: Vikingstad prøver seg med et skudd, men Osaer blokkerer.

40.59: Lørenskog er fulltallig.

40.01: Da er den tredje og siste periode i gang i DNB Arena. Her kan alt skje.

40.00: 2-1 PAUSE! Oilers makter ikke å utnytte overtallet til tross for stort press på Lørenskogs mål i periodens siste minutt. Hjemmelaget har nok en gang levert en svak midtperiode, og er heldig som fortsatt har føringen i kampen. Skuddstatistikk 2. periode: 8-17.

38.59: I stedet pådrar Lørenskog seg en ny tominutter i en situasjon foran gjestenes mål like etterpå. Tommy Jakobsen må sette seg for roughing, og Oilers er fem mot tre i 27 sekunder.

38.30: Oilers får det ikke til i overtall, og gir bort pucken til Lørenskog. Heldige som unngår 2-2 der.

37.26: Oilers-spiller Petter Røste Fossen havner i et skikkelig basketak med Lørenskogs Laumann Ylven. Røste Fossen får en tominutter for roughing, mens LIK-spilleren får to + to for samme forseelse. Dermed skal Oilers spille i overtall de neste to minuttene.

35.17: Strålende kjempet av Oilers som er fulltallig i dette øyeblikk. Dette bør gi vertene ny energi, men først skal det droppes i Oilers' sone.

34.31: Solberg ofrer seg ordentlig idet han blokkerer et skudd, og Oilers er fire spillere på isen.

34.02: Nok en gang er Smith der han skal være.

33.32: Ruben Smith blokkerer et knallhardt skudd.

33.17: Kissel får en tominutter for farefullt spill med høy kølle i etterkant av skuddet. Den er det få i DNB Arena som forstår. Oilers får det tøft med tre mot fem spillere i et drøyt minutt.

33.17: Dan Kissel er svært nære ved å øke ledelsen til 3-1 for Oilers i undertall etter en god soloprestasjon.

32.31: Lørenskog kjemper Oilers ut av stilen, og er svært nære 2-2, men pucken går like til side for mål. I stedet for Oilers-spiller Juha-Pekka Loikas en tominutter for holding. Vertene i undertall nå. Den kan bli skjebnesvanger.

32.00: Oilers-trener Petter Thoresen tar time out.

31.00: Vikingstad spiller fint inn foran mål, men der er det ingen Oilers-spillere. I stedet kontrer Lørenskog, men Smith redder.

29.41: Lørenskogs keeper må blokkere. Dropp i bortelagets sone. Den vinner LIK.

29.15: Lukas David kommer på et fint raid, men Osaer redder.

28.51: Ruben Smith i Oilers-målet redder alene med Knut Henrik Spets. Dette oppgjøret er plutselig helt åpent.

28.05: Strandfeldt er nære for Oilers, som klorer seg fast i Lørenskogs sone nå.

25.55: Kampen er i ferd med å ta en uheldig utvikling for Oilers. Lørenskog har hatt seks skudd på mål så langt i denne midtperioden, Oilers ingen.

25.35: Oilers blåses av for iceing. Ny dropp i hjemmelagets sone.

24.52: Ruben Smith rydder opp på flere gode Lørenskog-muligheter etter at Oilers-spiller Dan Kissel i lengre tid har vært på isen uten kølle. Gjestene virker å ha fått blod på tann nå.

22.30: Oilers lever litt farlig nå. Lørenskogs redusering lignet dessuten mistenkelig på offside, men dommeren valgte altså å dømme mål.

21.14: 2-1 MÅÅÅL! Midtperioden åpner på verst tenkelig vis for Oilers når Wes Cunningham får pucken servert av James Sixsmith foran Ruben Smith og setter den sikkert i mål.

21.05: Begge lag er fulltallige.

20.01: 2. periode er i gang.

20.00: 2-0 PAUSE! Oilers leder fullt fortjent 2-0 i denne femte NM-semifinalen mot Lørenskog etter en første periode hvor hjemmelaget har vært det klart beste laget. Oilers tok ledelsen ved Tim Kunes etter drøyt halvspilt periode, mens Kurt Davis doblet ledelsen halvannet minutt før pause. Skuddstatistikk 1. periode: 18-6.

19.05: Oilers-spiller Mathias Trettenes får en tominutter for holding, mens Lørenskogs Wes Cunningham får en tominutter for å holde motstanderens kølle.

18.30: 2-0 MÅÅÅL!!! Oilers presser på i gjestenes sone, og til slutt er det Kurt Davis som smeller pucken i mål bak en sjansenløs Lørenskog-keeper Phil Osaer assistert av CDA.

16.27: Ruben Smith blokkerer. Dropp i Oilers' sone.

14.02: Kissel fyrer av et godt skudd, Kunes plukker opp returen og er svært nære å sende Oilers opp i 2-0. Men bare nesten denne gangen.

13.32. Oilers rir stormen av og er fullt lag igjen.

11.32: Så ryker Oilers-spiller Christian Dahl Andersen på en tominutters utvisning for hekting. Oilers i undertall nå.

10.33: 1-0 MÅÅÅL!!! Oilers utnytter dagens første overtall til å ta føringen etter et skudd av Tim Kunes. Assisten hadde Kurt Davis. Denne trengte vertene nå.

09.55: Martin Strandfeldt blir lagt i bakken, og Martin Laumann Ylven pådrar seg kampens første utvisning for krysstakling.

09.05: Lørenskog kommer på en farlig overgang, men Oilers får ryddet opp. I stedet kontrer vertene og Vikingstad kommer til en god sjanse.

08.16: Loikas er på hugget etter et skudd fra CDA, men makter ikke å styre pucken forbi Osaer i Lørenskog-målet.

07.30: Smith må gi retur på et skudd fra Spets, og der er Sixsmith nære for gjestene.

06.45: Stor mulighet for Oilers og Martin Strandfeldt. Hjemmelaget har vært best i starten av dette oppgjøret.

04.00: Knut Henrik Spets med dagens første forsøk for gjestene, men skuddet er ikke særlig presist.

02.07: Osaer må nok en gang blokkere. Oilers har vært giftigst i åpningsminuttene.

01.19: Kissel skyter, og Osaer i LIK-buret må blokkere. Ny dropp i gjestenes sone. Den vinner Oilers.

00.36: Tore Vikingstad er farlig frampå allerede etter et drøyt halvminutt, men dommer blåser til fordel for Lørenskogs keeper.

00.01: Da er kampen i gang.

Før kampstart:

Stavanger Oilers har stort press på seg før den femte NM-semifinalen i best av sju-serien mot Lørenskog søndag ettermiddag.

Med seier vil de regjerende norgesmesterne sikre seg to matchballer på veien mot finalen, mens tap vil gi gjestelaget samme utgangspunkt før tirsdagens kamp i Lørenskog ishall.

Begge lag har vunnet begge sine hjemmekamper og vært klart sterkest på egen is så langt i semifinaleserien, og det står dermed 2-2 i kamper etter at fredagens oppgjør i "skauen" endte med 7-4 i favør vertene.

Det er derfor svært viktig at Oilers utnytter hjemmefordelen i søndagens kamp. Stavanger-laget har nemlig også fordelen av hjemmebane i en eventuell sjuende og siste semifiinalekamp.

Oilers runder forresten 100.000 tilskuere i debutsesongen i DNB Arena i kampen mot Lørenskog, hvor det for øvrig er forhåndssolgt 3200 billetter.

Oilers spilte langt under pari fredag da Christian Dahl Andersen noterte sin 100. sluttspillkamp for klubben. Både han og laget har derfor mye å revansjere. CDA er for øvrig tilbake i andrerekken i dagens oppgjør, hvor Oilers stiller med følgende femmere:

1. femmer: Kunes, Traynor (backer) - Strandfeldt, Vikingstad, Trettenes

2. femmer: Solberg, Kaunismäki (backer) - Kissel, Loikas, CDA

3. femmer: Davis, Sveum (backer) - David, Ryan, Røste Fossen

4. femmer: Boxill, Brandasu (backer) - Hallem, Nagel, Høygård

Les også

Siste fra Sport

Siste nytt

Siste 100 saker