Ikke uventet var det Sagene som tok føringen mot det litt unge og urutinerte Sola-laget i serieåpningen. Og det var nok flere på tribunen som var skeptiske til kamputviklingen etter den første perioden. Men hjemmelagets spillere viste virkelig klasse da de reiste seg mesterlig i den andre perioden.

Hope fornøyd med tenningen

– Det meste vi foretok oss gikk vår vei i den perioden. Vi snudde en litt negativ åpning til å være i føringen da vi gikk til pause før den siste perioden, forklarer Sola-kaptein Christer Hope.

Men det gikk ikke mange minuttene før Sola-spillerne fikk bakoversveis i den siste perioden. I løpet av ni minutter sørget nemlig Sagene for hele fem scoringer, og hjemmelaget var i ferd med å gå på en solid sprekk.

– Tenningen var veldig god i den siste pausen vår, men du verden så fort vi kom ned på bakken. Slurv blir fort og effektivt straffet på dette nivået, og det fikk til fulle erfare, sier han.

God moral

Selv om det så mørkt ut etter de fem baklengsmålene før halve den siste perioden var spilt, så viste i alle fall hjemmelagets spillere god moral da de kjempet seg inn i kampen igjen. Faktisk klarte de å ryste gjestene med sine to kjappe reduseringsmål noen minutter før slutt.

– Jeg tror vi må ta dette tapet på kontoen for litt nerver for serieåpningen, samtidig som vi har mange spillere som ikke har vært i aksjon på dette nivået tidligere. Selv om det var et surt tap, så hanger vi ikke med hodene av den grunn. Og vi lover virkelig å slå hardt tilbake i de neste kampene våre, understreker Hope.Sola-spiller Jan Helge Johannessen forsøker seg, men blir presset av Jan Frode Snellingen. Foto: Svein HagenSolas Leif Pirinen gjør alt han kan for å komme forbi Sagene-spiller Henning Larsen. Foto: Svein Hagen