STAVANGER: Lura-jenta Linda Høiland er en showløfter. Det viste hun til fulle i går. Med musikken dundrende ut av høytalerne fokuserte hun for fullt.

- Det er utrolig kjekt å løfte på hjemmebane, vi er ikke utskjemt med mye publikum til vanlig. Jeg håper det at folk ser oss kan bli positivt også for rekrutteringen, sier Høiland til Aftenbladet.

182,5 KILO MED ET SMIL: Selv har hun løftet siden 1999 og har markløft som sin sterkeste øvelse. Der gjorde hun en overbevisende prestasjon, 182,5 kilo er bare 2,5 kilo bak hennes personlige rekord.

Løftet tok hun med et stort smil rundt munnen.

- Jeg turde ikke å høyne mer, etter at jeg var litt sein inn til det forrige løftet mitt, sier hun.

- Du får det til å se lett ut?

- Jeg må jo se overbevisende ut, i alle fall helt på slutten, smiler Høiland.

DOKTORGRAD: Den blide Lura-jenta løfter for Sandnes, men bor og trener i Bergen. Der har hun rukket å ta en doktorgrad i petroleumsteknologi i tillegg til toppidretten.

- Jeg begynte i ny jobb som reservoiringeniør i august, det har vært en travel høst, men slik er det for oss som driver en mindre idrett, sier hun.

I går tok hun 10. plass både i knebøy (162,5kg) og benkpress (80kg). Sammenlagt ble det 425 kilo og 10. plass sammenlagt, ti kilo bak personlig rekord.

- Det er rart, nå har jeg tenkt på dette VM'et i to år. Det tar på. Jeg er veldig glad jeg er ferdig, selv om totalsummen ble noe under persen, hadde jeg mange gode løft. Bare to ble underkjent, begge i benkpress, som er den mest tekniske øvelsen, sier hun.

STØTTE: For de av dere som undres over det pussige ganglaget til løfterne til og fra podiet, skyldes det at drakten de har på vil slå den strammeste hold-innstrømpe til julebordet.

- Drakten holder musklene inne og trygger løftingen. Uten drakten ville det vært mye ryggskader. Med drakt er det ikke så mange veier å vingle, smiler Høiland.

Neste mål for 27-åringen blir NM i mars og EM i mai.

henriette.johannesen@aftenbladet.no