Hun er lei catwalklivet som hun mener er skadelig for hjernen. Nå vil Kate Moss jobbe fulltid som designer og dropper dermed modellkarrieren, melder style.com.

– Modelvirksomheten er skadelig for hjernen, sier hun, og forteller om designplanene sine.

– Det er det jeg trenger å gjøre nå. Det er riktig timing.

Brukt av alle

Moss er født 16. januar 1974. Hun er en av de mest kjente, mest omtalte og mest suksessrike supermodellene. Hun ble kastet ut i modellverdenen og rampelyset som 14-åring. Etter å ha figurert litt i tenåringsblader ble hun presentert for verden i Harper's Bazaar. Dermed var det gjort. Siden har hun vært på over 300 magasincover, 24 ganger bare i britiske Vogue, vært fast på catwalken for de største og viktigste designerne, og vært fast kampanjefjes for blant andre Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Calvin Klein, Roberto Cavalli, Chanel, Missoni, Longchamp, David Yurman, Dior, Yves Saint-Laurent, Burberry, Stella McCartney, Rimmel og Bvlgari.

Rockevideoer

Hun har også vært å se i rockevideoer for blant andre Primal Scream, White Stripes, Elton John, Marianne Faithfull og Johhny Cash. Hun har enda til lånt ut vokal til både Primal Scream og Babyshambles, hvor Moss' av og på-kjæreste gjennom et par år, Pete Doherty, er vokalist og låtskriver.

Moss har gjentatte ganger vært i pressen for sitt narkotikabruk. Gjerne sammen med eks-kjæresten Doherty. Hun ble sparket fra både Burberry og H&M på grunn av presseoppslag som angivelig viste Moss sniffe kokain. Men ble senere tatt inn i varmen igjen.

Designet for TopShop

Etter 20 år i moteindustrien har Kate Moss kommet til at hun skal helt over på design. Moss har allerede kreert flere mindre kolleksjoner for britiske TopShop. Kolleksjonene hennes har fått blandet mottakelse, og amerikanske New York Post kallte klærne hennes «Duplikate», fordi virket å være en slags kopi av Moss' private garderobe.