Norsea Group skal forsyne Dvalin-feltet

Norsea Group AS er tildelt en tre års rammeavtale for basetjenester med DEA Norge, som sikrer arbeidsplasser på Vestbase i Kristiansund.

Publisert: Publisert:

Administrerende direktør John Egil Stangeland i Norsea Group AS Foto: Jonas Haarr Friestad

  • Elisabeth Bie
    Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Norsea Group AS skal blant annet levere tjenester knyttet til forsyning av personell og utstyr, transport, logistikk og avfallshåndtering.

DEA Norge bygger ut Dvalin-feltet i Norskehavet med en havbunnsløsning, tilknyttet den Statoil-opererte Heidrun-plattformen. Vestbase i Kristiansund vil være baselokasjon for feltet både i utbyggings- og driftsfasen. Ved nye leteboringer de kommende årene, vil DEA Norge vurdere baselokasjon innenfor Norsea Group-systemet i hvert enkelt tilfelle, melder DEA Norge i en pressemelding.

Les også

Wilhelmsen satser friskt i NorSea Group

Les også

100 må gå i NorSea Group

Avtalen trer i kraft fra og med 1. januar 2018 og har en varighet på tre år med opsjon til forlengelse.

Krevende marked

– Kontrakten er en anerkjennelse av vårt base- og logistikkonsept, og en svært viktig kontrakt å få i det som i det siste har vært et veldig krevende marked, sier en glad administrerende direktør John Egil Stangeland i Norsea Group til Aftenbladet.

Selskapet, som er morselskapet til det lokale basedriftsselskapet Norsea AS, har hatt svært rolige tider de siste par årene. Norsea AS har blant annet gjennomført flere nedbemanninger i Stavanger-området.

– Denne rammekontrakten medfører nok ikke så mange nye arbeidsplasser, men den sikrer jobbene til de ansatte vi har på Vestbase. Og når DEA Norge forflytter letingen til andre steder, kan det også bety aktivitet på andre av våre baser, sier Stangeland.

Mot bedre tider

Hvordan er situasjonen i basemarkedet nå?

– Det er fortsatt veldig rolig. Tradisjonelt er det minst baseaktivitet i vintermånedene, men vi forventer at 2018 blir nok et krevende år. Men det er prosjekter på gang, og i 2019 og 2020 forventer vi mer aktivitet. Uten at aktiviteten kommer til å nå tidligere høyder, sier Stangeland.

Publisert:
  1. Oljebransjen
  2. Stavanger
  3. Equinor

Mest debattert

  1. Ryfast fortsatt gratis – Vegvesenet hever kontrakten med Tecsidel

  2. Gigantvarehuset får fortsatt ikke selge varer til biler og båter

  3. MDG på vippen i ny meningsmåling

  4. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands