Hyundai står på pinne for Statoil

Nak Youn Kim er en av rundt 11.000 som jobber på offshoreverftet til Hyundai. Før oljekrisenedturen var arbeiderne dobbelt så mange.
Konserndirektør Margareth Øvrum i Statoil, til venstre, sammen med toppsjefen for Hyundai-verftet i Ulsan, Sør-Korea, Kil Seon Choi, til høyre. Sook Hyun Kim, som er den operative sjefen på offshoreverftet til Hyundai Heavy Industries (HHI) står i midten.
Konserndirektør Margareth Øvrum og toppsjefen for Hyundai-verftet i Ulsan, Sør-Korea, Kil Seon Choi, har en god tone. I bakgrunnen ruver skroget til det som skal bli Aasta Hansteen-plattformen i Norskehavet. Oppstarten på feltet i Norskehavet er utsatt til seint 2018.
Verdens største og Norges første spar-plattform Aasta Hansteen ligger strekk ut i tørrdokk i Sør-Korea. På gassfeltet i Norskehavet skal giganten stå oppreist og være festet til havbunnen med plattformdekk på topp. En av verdens største heisekraner måtte til for å pusle sammen gigantblokkene. Kranen løfter 1600 tonn.

KOREA (Aftenbladet): — Du bestemmer. Det er din plattform, ler Kil Seon Choi, toppsjefen for Hyundai Heavy Industries (HHI) når Statoils konserndirektør Margaret Øvrum vil ta avstikkere fra den opplagte VIP-turen på Aasta Hansteen.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement