Equinor-sjefen i Storbritannia skal lede staben til Eldar Sætre

Hedda Felin, som har vært Equinor sjef for Storbritannia og Irland i tre år, skifter jobb når Mariner-plattformen kommer i drift i løpet av sommeren.

Publisert: Publisert:

Hedda Felin og Arne Gürtner besøkte Mariner-plattformen på britisk side i Nordsjøen tidligere denne uka. Foto: Jon Ingemundsen

 • Jon Ingemundsen
  Fotojournalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

41 år gamle Hedda Felin har jobbet 14 år i selskapet. I sin nye stilling skal hun være sjef for konsernsjefens kontor og være hans primærrådgiver.

– Før jeg ble hentet til Storbritannia jobbet jeg som bærekraftekspert. Det er et viktig område og jeg vil bruke mye tid med Eldar Sætre for å jobbe videre med dette. Det står høyt på hans agenda, sier Felin, som har vært med å bygge opp det største kontoret utenlands etter USA og Brasil.

– Jeg har bred kunnskap å bidra med operasjonelt, innen sikkerhet og med internasjonalt perspektiv, sier Felin.

Hun skal også følge konsernsjefen på mange av hans reiser. Kontoret hennes blir på Fornebu. Hun tiltrer 1. september og erstatter Siv Helen Rygh Torstensen som har blitt juridisk direktør.

Les også

Equinor tapte kamp om havvindprosjekt i USA

Hedda Felin synes det var rørende at kjøkkenpersonalet på Mariner A hadde laget kake for å markere at hun skal bytte jobb. Hennes arvtaker, Arne Gürtner tar gladelig i mot et stykke. Foto: Jon Ingemundsen

Les også

Nå rykker Eldar Sætres høyre hånd opp

Krevende felt

Den nye sjefen i Storbritannia, Arne Gürtner, har jobbet på Equinors forskningssenter på Rotvoll utenfor Trondheim. Han har en doktorgrad fra NTNU, i tillegg til studier ved universitetene i Stavanger og Oslo. Gürtner er opprinnelig tysk, men har bodd de siste 19 årene i Norge.

Han har fram til han flyttet til Aberdeen for ett år siden, ledet avdelingen Marinteknikk, som gir ingeniørtjenester til alle Equinors 36 plattformer.

Det er godt kjent at Mariner, som er den største investeringen i selskapets satsing på britisk sektor, er et krevende oljefelt.

– Equinor har alltid hatt apetitt på å løse tekniske utfordringer. Derfor går jeg løs på denne jobben med hud og hår, sier Gürtner.

Publisert:

Les også

 1. Equinor-plattform har for få ansatte, mener tilsyn

 2. Tørr brønn for Equinor i nord

Mest lest akkurat nå

 1. – Et slag under beltestedet fra Høie

 2. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

 3. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 4. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

 5. Petroleumstilsynet: Melkøya-brannen en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie

 6. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

 1. Eldar Sætre
 2. Equinor
 3. Oljebransjen
 4. Arbeidsliv