Statoil har startet opp Snorre B

Oljeselskapet vet ennå ikke hva gropen rundt en brønnramme skyldes. Likevel er produksjonen startet opp igjen.

Publisert: Publisert:

snorre_b_kvadrat.jpg

Lørdag 17. mai oppdaget Statoil en grop rundt en havbunnnsramme på Snorre B-plattformen. Oljeselskapet så på utgravingen av masse rundt brønnrammen som unormal, og stengte produksjonen fra oljebrønnen.

Les også

Statoil holder produksjonen stengt på Snorre B

Mandag 19. mai valgte Statoil å fly 33 personer til land som et føre-var-tiltak, etter mistanke om at det kunne være lekkasje til gropen, noe som senere er blitt avkreftet. Rundt 100 kubikkmeter med masse er blitt gravd ut.Statoil mener at det ikke er noen sammenheng mellom gropdannelsen og brønnen, og mener derfor at både havbunnsrammen og brønnen innebærer noen uvanlig risiko.

Les også

Myndighetene følger Statoils brønnproblem tett

Fredag 30. mai, nesten to uker etter at produksjonen ble stanset, var den i gang igjen fra den aktuelle brønnen.— Snorre B er oppe og i normal produksjon. Brønnen som er tilknyttet havbunnsrammen hvor gropen ble funnet, har vært i gang siden fredag. Vi har ikke funnet indikasjoner på årsaken til gropdannelsen, men vil sjekke dette videre ut, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil.

Hele den øvrige produksjonen på Snorre B fra tre andre brønner ble stanset etter et strømutfall søndag 18. mai. Denne ble satt i gang igjen 23. mai.

Publisert: