Lundin bygger ut nytt felt i Nordsjøen for 6,5 milliarder

Oljeselskapet Lundin overleverte onsdag planen for utbygging og drift av et nytt felt i Nordsjøen til olje- og energiministeren.

Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg (Frp) mottok onsdag en ny plan for utbygging og drift av et nytt oljefelt i Nordsjøen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Investeringen i feltet som skal hete Solveig og er tilknyttet Edvard Grieg-plattformen, er beregnet til 6,5 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra Olje- og energidepartementet. Det er snakk om en undervannsutbygging tilknyttet plattformen.

Feltet består av tre produksjonsenheter og to vanninjektorer. Utvinnbare reserver er anslått til rundt 57 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagt produksjonsstart er i 2021. Operatøren forventer et norsk innhold på over 60 prosent, noe som betyr 4.000-5.000 årsverk i utbyggingsfasen.

– Denne utbyggingen er viktig for å opprettholde produksjonen og øke verdiskapingen i området rundt Grieg-feltet. Solveig-feltet vil bidra med store verdier til fellesskapet gjennom å utnytte allerede etablert infrastruktur, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Det er Lundin (65 prosent), OMV (20 prosent) og Wintershall (15 prosent) som har rettighetene i Solveig-feltet. Det er samme eierfordeling som på Grieg-feltet.

Publisert:
  1. Lundin Petroleum
  2. Oljeproduksjon
  3. Oljebransjen

Mest lest akkurat nå

  1. 22 bilister fikk bot ved Sola flyplass

  2. Randaberg-ordføreren ber regjeringen våkne i jakten på vaksiner: – De kaster bort tid på uvesentlige ting

  3. Slik skal møteplassen som startet som en pølsebu, bygges opp igjen etter brannen

  4. Overgrepssaken på Lye henlagt på grunn av bevismangel og alder

  5. Barn har fått påvist smittsom hjernehinne-betennelse

  6. Hanne Sørvaag har fått ny jobb