Statoil bygger ut Snefrid Nord

Bygger ut gassfunnet i Norskehavet, og Snefrid Nord skal etter planen bli koblet opp til Aasta Hansteen-feltet sent i 2019. Utbyggingen vil koste 1,2 milliarder kroner

Aasta Hansteen-plattformen har ankommet Norge og flyter nå for egen kraft. Snart skal den reises og plattformdekket skal monteres. Foto: Statoil/Espen Rønnevik

 • Magnus Ekeli Mullis
  Magnus Ekeli Mullis
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I en pressemelding tirsdag skriver Statoil at de har sendt en plan for utbygging og drift (PUD) av Aasta Hansteen-feltet til myndighetene. Denne beskriver Snefrid Nord-utbyggingen.

Aker Solutions, som også leverer til Aasta Hansteen-utbyggingen, skal levere havbunnsramme til Snefrid Nord. Det blir Aker Solutions i Sandnessjøen og Moss som leverer.

Subsea 7 skal levere rør og ekspansjonsrørssløyfer, i tillegg til at de skal utføre alle installasjoner på havbunnen.

Snefrid Nord ble funnet i 2015. Utvinnbare ressurser er om lag fem milliarder kubikkmeter gass. På platå vil Snefrid Nord produsere om lag fire millioner kubikkmeter gass per dag og per nå er planlagt produksjonstid fem til seks år. Det totale investeringene for Snefrid Nord-utbyggingen er på omlag 1,2 milliardrer kroner.

– Aasta Hansteen er strategisk viktig utbygging fordi plattformen og rørledningen Polarled åpner et nytt område i Norskehavet for gasseksport til Europa. Prosjektene etablerer også ny infrastruktur, som vil skape muligheter for fremtidige feltutviklinger i området. Det er Snefrid Nord et godt eksempel på, sier Siri Espedal Kindem, direktør for utvikling og produksjon nord i en pressemelding.

Publisert:
 1. Aasta Hansteen
 2. Subsea 7
 3. Utbygging
 4. Equinor

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 2. Ung mann til Haukeland sykehus etter drukningsulykke utenfor Jørpeland

 3. – Vi har en tydelig oppblussing av situasjonen

 4. Ber Ikea-kunder være obs på symptomer

 5. Dramatisk redningsaksjon da bobil havnet i sjøen ved Tungenes fyr - eier er avhørt og politiet avslutter saken

 6. Ordførerne har tre alternativer