Demonstrerer mot miljøungdom

Miljøvernforkjemperen Kurt Oddekalv har laget bannere og demonstrerer utenfor Natur og Ungdoms vindkraftkonferanse på Kronen Gaard Hotell på Sandnes.

Ruben Oddekalv Mjelde. demonstrerer utenfor Natur og Ungdoms konferanse.
 • Hilde Øvrebekk
  Hilde Øvrebekk
  Kommentator
Publisert: Publisert:
Kurt Oddekalvs sønn, Ruben, var også med på demonstrasjonen.
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Lederen i Norges Miljøvernforbund raser mot ungdomsorganisasjonen, som han mener er kjøpt og betalt av vindkraftindustrien.

– Jeg holder på å spy. Dette er ufint av en organisasjon som begynte som en verneorganisasjon i Oslo.

Lørdag og søndag arrangeres Vindkraftkonferansen 2012 i regi av Natur og Ungdom. Rundt 40 deltakere fra ungdomspartier samt studenter er med på konferansen, som handler om hva vi skal bruke vindkraften til.

Natur og Ungdom mener at Norge er blant landene i Europa som har størst potensial for vindkraft, og at dette må være med på å erstatte olje, kull og gass med energi som ikke forurenser.

Ønsker utbygging

Norge har i dag mindre enn 200 vindmøller. Natur og Ungdom ønsker seg en storstilt utbygging de neste årene, men de sier også at de nye parkene ikke må ødelegge for naturmangfoldet.

– Vi liker ikke måten de jobber på, sier Oddekalv.

– De sier at de skal redde klimaet, men de fleste av disse vindmøllene skal bygges på torvmyrer og i verneverdige områder. Videre utbygging vil også føre til økte CO2-utslipp. I 2010 produserte vindmøllene i dette landet i 2,9 måneder. Hadde vi vært et land som var midt i en kraftkrise, kunne jeg forstått dette. Men vi er allerede det landet som har mest fornybar energi. Dette er en industri som smører seg fram. Det er helt forkastelig, og man kaster vekk norsk natur, sier Oddekalv.

— Tar det med et smil

Leder i Natur og Ungdom, Silje Lundberg, sier at hun tar Oddekalvs demonstrasjon med et smil.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi står langt fra hverandre. Han kan mene så mye han vil at vi er kjøpt og betalt, men vi mener at Norges Miljøvernforbund har ikke tatt innover seg klimautfordringen vi står overfor.

– Kurt Oddekalv retter sine ressurser mot andre som prøver å løse miljøproblemene. Vi mener at disse ressursene bør rettes mot politikerne, sier Lundberg.

Publisert:
 1. Klima

Mest lest akkurat nå

 1. Etter­lyser bil etter på­kjørsel av politi­bil i Klepp i helga

 2. Color Line innstiller alle seilinger

 3. 628 nye smittede på Nord-Jæren

 4. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lov­ordene

 5. Korvetten AS begjært konkurs

 6. Ny analyse: Stavanger tåler flere cruise­turister