Miljødirektoratet anmelder Statoil

Miljødirektoratet har anmeldt Statoil for et nytt kjemikalieutslipp. Utslippet på Statfjord B-feltet i Nordsjøen ble oppdaget av Statoil i juni i fjor.

Publisert: Publisert:

Miljødirektoratet og Bellona har anmeldt Statoil for ulovlig kjemikalieutslipp fra Statfjord B-feltet juni 2013. Foto: Fredrik Refvem

  • Ntb
Denne artikkelen er over fem år gammel

Injeksjonsbrønnen der utslippet fant sted, ble ikke stengt før i juli, og ifølge Statoil selv hadde brønnen i en periode på to måneder sluppet ut nesten 1.000 kubikkmeter kjemikalieinneholdende borevæske i havet, skriver Aftenposten.

Miljøorganisasjonen Bellona har allerede anmeldt Statoil, og nå følger Miljødirektoratet opp.

— Miljødirektoratet ser alvorlig på at Statoil ikke hadde et tilstrekkelig system for å hindre lekkasje fra injeksjonsbrønnen på Statfjord B. Virksomheten fulgte heller ikke opp klare indikasjoner på at noe var galt med nærmere undersøkelser. Dermed fortsatte injeksjonen i flere uker til tross for at injisert materiale lakk ut til sjøbunnen, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Statoil fikk i fjor også kraftig kritikk fra direktoratet etter at selskapet i 2001 hadde oppdaget at oljeholdig spylevann med kjemikalierester lakk rett ut i havet på Njord-feltet mellom 1999 og 2006. Statoil sa ikke ifra om dette før i fjor.

En anmeldelse om lignende lekkasjer på Veslefrikk-feltet i 2010 verserer fremdeles i rettssystemet etter at Statoil ikke godtok en bot på 10 millioner kroner.

Publisert: