Aibel-sjef gikk på dagen

Gikk i protest da 45 kolleger ble oppsagt.

Publisert: Publisert:

Aibels kontor i Bergen, Stavanger, Harstad og Stjørdal er omfattet av stillingskutt. Ingen fikk sluttpakke. Foto: Anders Minge

  • Tor Gunnar Tollaksen
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

45 Aibel-ansatte må gå fra kontoret i Harstad. Det fikk sjefen til å gå fra jobben på dagen, skriver Harstad Tidene.

— Det var helt umulig å fortsette i jobben med slike kutt. Min motivasjon da jeg tok jobben var at vi skulle bygge noe for Nord-Norge. Denne nedbemanningsprosessen kan jeg ikke være med på, sier Jan-Are Gudbrandsen, daglig leder ved Aibels kontor i Harstad.

Les også

Fra bonanza til begravelse

Fire år siden åpning

Allerede i forrige uke ble Gudbrandsen informert om de drastiske kuttene i Harstad.

Da de ansatte tidlgiere denne uken ble informert fra Aibel-ledelsen i Stavanger om oppsigelsene, skjedde det uten Gudbrandsen, som allerede hadde pakket og forlatt Aibel.

Det er bare fire år siden Aibels kontor i Harstad ble åpnet. En tid var det oppe i 100 ansatte. Tidligere har 20 stillinger blitt kuttet. Nå er ytterligere 45 ansatte på vei ut dørene.

Les også

Aibel må kutte flere

Bekymret for kompetansen

Gudbrandsen er nå bekymret for kompetansen som forsvinner fra landsdelen.

-Man kunne gitt oss sjansen til å bygge opp kompetansen her i nord, noe som ville vært mulig om oljeselskapene hadde vært villig til å satse. Denne kompetansen har vi bruk for i framtiden om det blir framtidig utbygging av oljefeltene i nord. Mange prosjekt vil settes i gang framover, og vi vil med dette ikke være i stand til å ta disse prosjektene. Dette er Aibel og deres kunder ansvarlig for, fastslår Gundbrandsen overfor Harstad Tidende.

Les også

250 offshore-jobber i fare

250 ut

Totalt vil 250 personer miste jobben i Aibel i nærmeste framtid på grunn av fortsatt innstramming i markedet. Nedbemanningen rammer kontorene i Stavanger, Bergen, Harstad og Stjørdal. Ingen av de ansatte ble tilbudt sluttpakker.

informasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel vil ikke gå nærmere inn på kommentarene fra Gudbrandsen.

-Jeg har ikke noen annen kommentar enn at vi har gjort våre vurderinger. Hovedpunktet er at aktivitetsnivået er annerledes enn det vi trodde det skulle bli, og tar konsekvensen av det gjennom nedbemanningen.

Publisert:

Les også

  1. Oljearbeiderne taper 1 milliard i lønn

  2. Prestene merker oljekutt