Oljeprisen stiger igjen

Etter å ha sunket under 45 dollar sist uke, har prisen for ett fat nordsjøolje steget over 46. Men økning i boreaktiviteten i USA er noe som kan få den til å falle igjen.

Økt oljeproduksjon i USA, her fra Texas i mai, motvirker produksjonsfallet fra Opec.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sist onsdag falt oljeprisen ned på nivåene før medlemslandene i oljekartellet Opec ble enige om å kutte produksjonen. Målet deres, blant annet i samarbeid med Russland, var å komme global overproduksjon i møte og få prisen til å stige.

Ett fat nordsjøolje passerte 57 dollar i januar, men klarte aldri å stabilisere seg på slike nivåer. I slutten av mai - etter et nytt Opec-møte hvor landene igjen forpliktet seg på produksjonskutt - falt prisen under 50 dollar og videre under 45 dollar sist uke.

LES OGSÅ:

Les også

Analytiker: - Det kan bli tøft for norske selskaper med dagens oljepris

Les også

Svak krone kan gjøre ferien overraskende dyr

Les også

Oljeprodusentene sliter med å få oljeprisen opp

Les også

Opec-ministere: - Frykter ikke USAs skiferolje og lavere oljepris Oljeanalytiker: - Spill for galleriet

Men mandag morgen passerte prisen for ett fat nordsjøolje 46 dollar - den er i skrivende stund nøyaktig 46 dollar. Forklaringen på stigningen siden onsdag sist uke er svakere dollar, skriver Reuters, fordi svakere dollar rett og slett gjør råoljen billigere for de som bruker valuta som har styrket seg mot dollar.

Men fortsatt har oljeprisen sunket mer enn ti prosent siden slutten av mai. Reuters skriver at nye tall viser at antall borerigger i arbeid øker i USA, noe som gjør at produksjonen fra oljeskiferfelt er ventet å øke. Elleve nye rigger ble registrert i statistikken Baker Hughes fører, og dermed er totaltallet på 758. Dette er det høyeste antallet siden april 2014.

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at oljeprisen mandag «fortsetter stabiliseringen etter det kraftige fallet den siste tiden».

LES OGSÅ:

Publisert: