Opptil 120 Aker Solutions-stillinger skal kuttes i Stavanger

Om lag 300 ingeniør— og prosjektstyringsstillinger i vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner skal kuttes i Aker Solutions MMO. Torsdag var det allmøte med ansatte i Bergen.

Publisert: Publisert:

Aker Solutions nedbemanning - Eva Gullerud, Aker Solutions.jpg

  • Ellen Kongsnes
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Nedbemanningen i MMO-virksomheten i Norge ble annonsert før påske, og klokka 9 torsdag morgen var det allmøte i Bergen der de ansatte ble informert om stillingsreduksjonen.

Av de opptil 300 stillingene, skal opptil 120 kuttes i Stavanger. Hvor mange som reduseres i Bergen vil ikke selskapet opplyse, men det er grunn til å tro at et betydelig antall også må tas fra organisasjonen i Hordaland.

Les også

Ny sjef i Aker Solutions

-Jeg kan bekrefte at det har vært allmøte i Bergen i dag der de ansatte er informert om nedbemanningen, sier pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen til Aftenbladet.

Hun vil ikke gi flere detaljer om hvor mange stillinger i Bergen som må kuttes.

Aktiviteten ned

Aker Solutions har om lag 8.300 egne ansatte som jobber med subsea og feltdesign i Norge. 4.300 er ansatt innenfor MMO. I Jåttåvågen i Stavanger har MMO hovedkontoret sitt og ny sjef der er Knut Sandvik etter Tore Sjursen som flytter til Oslo og går inn i konsernledelsen.

Før påske opplyste selskapet at de nødvendige tilpasningene til markedet skal skje gjennom naturlig avgang, omplassering av ansatte til andre deler av selskapet og ved oppsigelser. Det er allerede informert om at enda 70 MMO-ansatte i Midt-Norge kan måtte permitteres.

— Aktiviteten i MMO-markedet på norsk sokkel har falt markant siden sommeren 2014, og det har gitt bemanningsutfordringer, sier Per Harald Kongelf, Aker Solutions Norges-sjef.

Les også

Rystad: Oppturen kommer i 2017

— Slik vi vurderer situasjonen i dag vil utfordringene vedvare gjennom 2015 og kanskje også inn i 2016, sier han i en melding på selskapets nettsider.

Mer enn 500 på et år

De stavangeransatte fikk vite i et allmøte 18. februar at mellom 40 og 120 stillinger må kuttes i Aker-organisasjonen i Stavanger. I dag fikk bergenserne mer informasjon om hvor mange stillinger de må ta. Det kan være snakk om nærmere 150 når totalt 300 stillinger skal reduseres.

Aker Solutions har allerede redusert staben med mer enn 500 ansatte det siste året, bekrefter pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen.

I følge Lund-Andersen er om lag 500 Aker Solutions-ansatte blitt overført til bemanningsselskapet Frontica Advantage. 400 innleide er ute av selskapet og 40 er sagt opp.

Nedbemanningene som ble annonsert før påske kommer på toppen av dette, bekrefter Lund-Andersen overfor Aftenbladet.

Les også

Fryser lønninger og reduserer bonuser i Aker

Generelt opplever Aker Solutions robust etterspørsel etter sine produkter og tjenester, særlig i dypvanns— og subseasegmentene. Selskapets ordrereserve steg til 48,3 milliarder kroner i 2014 fra 41,2 milliarder kroner året før, hjulpet av subseakontrakter i land som Brasil og Angola og MMO-ordre i blant annet Storbritannia, opplyser selskapet.

Aker Solutions inngikk også i januar en femårig kontrakt på 4,5 milliarder kroner med Statoil for å levere prosjektering- og innkjøpsledelsestjenester for Johan Sverdrup-utbyggingen. Kontrakten er del av en rammeavtale på inntil ti år og ble inngått etter at Statoil utøvde en opsjon.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  2. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  3. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

  4. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

  5. Elg skutt ved Sandvedparken

  6. Voldtektstiltalt trodde at sex ville gjøre ham frisk