Jensen: - Noen klimaendringer er menneskeskapte

Frp-leder Siv Jensen sier at partiet anerkjenner at det fins menneskeskapt påvirkning på klimaet. Hun hevder at dette har vært partiets standpunkt lenge.

Publisert: Publisert:

Frp-leder Siv Jensen sier at partiet anerkjenner at det fins menneskeskapt påvirkning på klimaet. Hun hevder at dette har vært partiets standpunkt lenge. Foto: Scanpix

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Fremskrittspartiet bestrider ikke det. Det er jo ikke dét diskusjonen handler om. Den handler om hvor mye det faktisk påvirker de samlede utfordringene vi står overfor, sier hun til NRK.

Frp-lederen har tidligere snakket seg rundt spørsmålet når hun har blitt bedt om å svare konkret ja eller nei på spørsmålet. SV-leder Audun Lysbakken er blant dem som lenge har hungret etter et svar fra henne på dette spørsmålet.

— Fremskrittspartiet har anerkjent lenge at det også er menneskeskapt påvirkning på dette, sier Jensen nå, i forkant av partiets landsmøte til helga.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell tar imot Jensens utsagn med glede.

— Nå setter hun sine egne på plass. Det er bra. Men så må hun bare få endret partiprogrammet og sørge for at partiet reelt samles om dette, så det ikke bare blir et enkeltutspill, sier han til NRK. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Sesongen kommer til å være krevende for oss

  2. Lyn, regn og mørke skyer i Agder. Slik blir helgeværet i Rogaland

  3. 40 ganger høyere risiko for korona-smitte hvis du reiser hit på ferie

  4. Trafikkulykke i Hå. Manuell dirigering på stedet

  5. To Viking-spillere får kritikk etter sesongstarten

  6. SUS-ansatt: - Mange er redde for å si fra

  1. Klima