Samisk sjaman skapte oljefeber

Spådommer om oljefunn fra en samisk sjaman har ført til stort salg av North Energy-aksjer.

Publisert: Publisert:

Erik Karlstrøm er administrerende direktør i North Energy og opplevde aksjerush etter samisk sjaman-spådom. Foto: Hege E. Johansen

  • Ellen Kongsnes

– Det er veldig rart. Etter at en sjaman for en måneds tid siden spådde at vi vil gjøre et stort funn, har flere samiske investorer kjøpt aksjer hos oss, forteller direktør Erik Karlstrøm i North Energy til Altaposten.

Åndelig kontakt

En sjaman er en person som i samisk kultur har kontakt med den åndelige verden. Han beskrives også som medisinmann.

En sjaman skal ha uttalt at den neste brønnen North Energy borer, er et funn. Dermed har samer fått øynene opp for oljeselskapet, og begynt å kjøpe aksjer.

Mange nye investorer

— Det er én stor investor, men også flere andre, mindre investorer fra Kautokeino-området vi snakker om, sier oljedirektøren.

Selv om det er en god stund til man får resultatene fra boringen på Storebjørn, har kursen til North Energy begynt å stige. Om dette har direkte sammenheng med sjaman-tipset vites ikke.

Kursen går opp

Det er bare om lag en måneds tid siden sjamanen spådde oljefunnet. Etter det har det vært solgt aksjer for flere hundre tusen av investorer til akkurat disse områdene.

Dessuten må andre investorer ha fått øynene opp for North Energy igjen:

— Det er gledelig å registrere at kursen på aksjene går opp. Det har til tider vært helt forferdelig, da aksjen har ligget helt nede i sju kroner. Nå er kursen nesten dobbelt så høy. Det er gledelig, sier Karlstrøm.

Følg oss på Twitter.com/AenergiNO

Publisert: