Ertvaag: – Hvis jeg skal få Hitecvision til å vokse, må jeg også satse på fornybarsektoren

Hitecvision-sjef Ole Ertvaag varsler at de nå også vil investere i selskaper som driver med fornybar energi. Tiden for å satse kun på olje og gass er forbi for oppkjøpsfondet.

Ole Ertvaag har fått klar beskjed om også i investere i fornybar energi.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det var tilbakemeldinger fra investorer som har overbevist Hitecvision-sjef Ole Ertvaag om at det på tide å skifte kurs, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg innser at hvis jeg skal få Hitecvision til å vokse i fremtiden, og ja det finnes ikke noe alternativ til det, så må jeg også satse på fornybarsektoren. Dette er et ærlig skifte. Nå møtes realitetene og samvittigheten, sier Ertvaag til avisen.

Oppkjøpsfondet forvalter nå 55 milliarder kroner og pengene har vært plassert i selskap innen olje og gass. Mest oppmerksomhet har Hitecvisions satsing på operatørsiden fått de siste årene – først med Point Resources og oppkjøpet av feltene Exxon Mobil drev på norsk sokkel, så fusjonen med Eni Norge og opprettelsen av Vår Energi, og nå nylig med kjøpet av de resterende andelene til Exxon Mobil i Norge. Nå varsler fondet altså nye tider. Ertvaag sier til DN at han har fått en samvittighet.

– Pølser og hamburger er fremdeles min livrett, og jeg vil fortsette å bruke timer i mine klassiske biler. Men selvfølgelig må jeg også ta dette innover meg, sier Ertvaag.

Fornybarfondet til Hitecvision kommer trolig på å bli rundt ni milliarder kroner og skal være på plass neste år. Så er målet at investeringene innen fornybar skal bli like store som i olje og gass.

LES OGSÅ:

Publisert: