Hitec Vision-eide Solveig fortsetter veksten etter oppkjøp til 900 millioner

Hitec Vision fortsetter å bygge Solveig Gas opp som oljeselskap. Nå brukes over 900 millioner kroner på et nytt oppkjøp.

Publisert:

Ole Ertvaag og Hitec Vision fortsetter oppbyggingen av et nytt oljeselskap - Solveig. Foto: Kristian Jacobsen

Solveig Gas er en av hovedeierne i Gassled – rørledningssystemet som sørger for at norsk gass eksporteres til kontinentet og Storbritannia. Med Hitec Vision som eier skal selskapet nå bygge seg opp til å bli en oljeselskap som både leter etter og produserer olje og gass .

Nå varsler selskapet at det har kjøpt opp Cairn Energy-selskapet Capricon Norge. Det eier ti prosent i Nova-feltet nord i Nordsjøen, som er forventet å komme i produksjon fra 2021.

Capricorn Norge har 50 ansatte og er kvalifisert som operatør.

Solveig Gas betaler 100 millioner dollar - rundt 913 millioner kroner etter dagens kurs.

Cairn Energy har hovedkontor i Edinburgh og blir omtalt som et av Europas ledende uavhengige olje- og gasselskap. Det er notert på børs i London.

Cairn-sjef Simon Thomson er fornøyd med salget av datterselskapet i Norge, og mener det er en attraktiv transaksjon for selskapets aksjeeiere. Han varsler at Cairn skal fortsette aktiviteten på britisk side.

Capricorn Norge leverte et underskudd på 6,5 millioner dollar for årets første måneder, tilsvarende 60 millioner kroner.

Publisert: