Oppsving for Aker Solutions

Inntjeningen økte for Aker Solutions i 2019 sammenlignet med 2018, men ordrereserven har sunket betraktelig.

Aker Solutions har sikret seg vedlikehold- og modifikasjonsarbeid På Vår Energi-opererte felt som Jotun, Balder og Ringhorne. Her er Jotun A, som for øvrig skal til Rosenberg for ombygging til sommeren.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Aker Solutions økte driftsinntektene i 2019 til 29,3 milliarder kroner fra 25 milliarder kroner i 2018.

Bruttoresultatet (EBITDA) lå på 2,2 milliarder kroner i 2019, mot 1,8 milliarder i 2018.

Les også

Kraftig nedgang for Equinor

Omsetning opp i 4. kvartal

For fjerde kvartal i 2019 opplevde også Aker Solutions en økning sammenlignet med 2018.

Omsetningen var på 7,3 milliarder kroner i fjerde kvartal i 2019. Bruttoresultatet lå på 434 millioner kroner.

Dette er en nedgang sammenlignet med 2018 da tilsvarende tall lå på 7 milliarder i omsetning og resultat på 483 millioner kroner.

Ordrereserven var ved utgangen av 2019 på 25,4 milliarder, mot 35,1 milliarder i siste kvartal av 2018.

Les også

– Nå går toget for flytende havvind

I formiddag legger konsernledelsen i Aker Solutions fram tallene på en tilstelning i Oslo. I en pressemelding skriver selskapet at investeringer i digitalisering og lavkarbonløsninger har vist seg å være viktige bærebjelker for å sikre nye jobber.

– Siden kundene våre i økende grad ser på måter for å redusere karbonavtrykkene, er det å levere kostnadseffektive og lavkarbonløsninger kjernen i tilbudet vårt, sier Luis Arauju, administrerende direktør i Aker Solutions, i en pressemelding.

– Vi er allerede involvert i store prosjekter relatert til karbonfangst og elektrifisering, komprimering av undervanns gasskompresjonsanlegg og ubemannede plattformer. Alt sammen en del av vår portefølje for reduserte karbonutslipp og har potensial til å redusere eller fjerne utslipp betydelig, fortsetter han.

Les også

Aker Solutions nedbemanner på Østlandet

Store jobber

I fjor høst sikret Aker Solutions seg viktige jobber som undervannsproduksjonssystemt for fase to av Ærfugl-prosjektet i Norskehavet. I tillegg sikret selskapet seg rammeavtale med Vår Energi for vedlikehold og modifikasjonsoppgaver for Vår Energi-feltene Jotun, Balder og Ringhorne.

Selskapet forventer videre at en del viktige jobber vil bli tildelt i løpet av de neste seks til ni månedene. På lenger sikt forventer Aker Solutions en økning i den globale energibehovet og at investeringene for bærekraftige energiløsninger vil bli belønnet.

Aker Solutions har i dag rundt 16.000 ansatte fordelt på over 20 land rundt omkring i verden.

Publisert: