Turistforeningen vil ha stortingsmelding om vindkraft

Det voldsomme engasjementet rundt utbygging av vindkraft på land bør føre til at regjeringen kommer med en stortingsmelding om temaet, mener Turistforeningen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) pekte i april ut 13 områder som direktoratet mener er de mest egnede for vindkraft på land i Norge. 98 kommuner har areal innenfor de 13 områdene.

Over 5.000 svar kom inn i høringsrunden, som ble avsluttet 1. oktober.

– Regjeringen må ta signalene på alvor. Det holder ikke å flikke på dagens system. De er nødt til å legge opp til en grundigere oppfølging enn planlagt. Derfor bør det lages en stortingsmelding, sier styreleder Per Hanasand i Den Norske Turistforening (DNT).

Han mener det er behov for en gjennomtenkt nasjonal politikk som avveier hensynene mellom utbygging av energi og ivaretakelse av natur. Det holder ikke bare å skrote NVEs kart – regjeringen må også ta tak i hvordan vindkraftutbyggingen på land planlegges og styres, er budskapet fra DNT.

– Regjeringen har foreløpig ikke signalisert at de vil gjøre noe med det som har vært hovedkritikken i høringen: At dagens system tar altfor lite hensyn til natur, sier Hanasand.

Han krever at stortingsmeldingen setter rammer for hvordan eventuell videre vindkraftutbygging i Norge kan foregå uten alvorlige naturinngrep.

Publisert:
  1. Vindkraft
  2. Turistforeningen

Mest lest akkurat nå

  1. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

  2. Lauvik–Oanes-sambandet er innstilt

  3. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes

  4. – Omikron kan være veien ut av pandemien

  5. Høyres angrep er både umusikalsk og lite forankret i egen politikk

  6. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet