Søviknes: Et svik mot oljeindustrien

Oslo (NTB): Forslaget om å verne store deler av Lofoten er et stort svik mot petroleumsindustrien og norske arbeidstakere, mener olje- og energiministeren.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) mener Arbeiderpartiet skyver beslutningen om konsekvensutredning foran seg og er kritisk til at partiets programkomité går inn for å verne deler av Lofoten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det er et helt feil signal å komme med i lys av oljeprissjokket og de utfordringene som næringen har, sier Terje Søviknes (Frp) til NTB.

– Dette blir en viktig sak i valgkampen, så får vi se hva velgerne sier. Jeg er sikker på at mange opplever dette som et stort svik fra Arbeiderpartiet, sier han.

Søviknes mener dessuten Arbeiderpartiet skyver beslutningene foran seg ved å utsette beslutningen om to av områdene Nordland 7 og Troms 2 til neste stortingsperiode.

– Det er et dårlig kompromiss. Jeg stiller spørsmål om hva slags kunnskap Arbeiderpartiet har fått i 2017 som de ikke hadde i 2013 da de gikk inn for å konsekvensutrede hele området, sier Søviknes.

Om Arbeiderpartiets landsmøte følger programkomiteens forslag, er det bare Høyre og Fremskrittspartiet som fortsatt ønsker konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Men Søviknes mener det ikke er grunn til å gi slipp på ambisjonene.

– Fremskrittspartiet og Høyre har vært tydelige på vårt standpunkt, og det skal jo være et valg til høsten. Jeg tror ikke siste ord er sagt i Arbeiderpartiet eller fagbevegelsen heller, sier han. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To mindreårige gutter siktet etter knivstikking på Revheim

  2. Politiet søker etter mann som truet ansatte på bofellesskap

  3. Hun har en Porsche i roségull: – Nå som verden er så trist, trenger vi farger

  4. Fire nye smitte­tilfeller i Stavanger – ingen i Sandnes eller Sola

  5. Mann i 30-årene risikerer for­varing etter å ha for­grepet seg på ett år gammel datter

  6. Eva hadde kjørt lastebil i flere år. Da pande­mien brøt ut, så hun en annonse hun ikke klarte å legge fra seg