SV beskylder Ap for dobbeltmoral

Erik Faret Sakariassen (Sv) beskylder Arbeiderpartiet for dobbeltmoral når de hiver seg inn i debatten om statlig styring av Statoils utflagging. Ap tar beskyldningen med en klype salt.

Publisert: Publisert:

Eirik Faret Sakariassen, SV. Foto: Carina Johansen

  • Marius B. Staveli
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Arbeiderpartiets Per Rune Henriksen gikk torsdag forrige uke ut med klar beskjed til den nye regjeringen om at han forventet at de holdt hardt i tømmene når Statoil vurderer utflagging av oljehandelsarbeidsplasser.

— Frp med Ketil Solvik-Olsen har tidligere vært krystallklare på at det ikke blir snakk om å flagge ut Statoil-arbeidsplasser med de i regjering, derfor blir det interessant å se hva de gjør nå, sa Henriksen.

Henriksen mener en slik utflagging vil kunne være i strid med eierskapsmeldingen.

Les også

Professor tror Statoil vil flytte hele ledelsen til London

Nedstemt

Henriksen er medlem i Energi— og miljøkomiteen, og var statsråd i Olje- og energidepartementet under Ola Borten Moe. Forrige onsdag stemte hans Arbeiderparti nei i Stortinget til følgende forslag fra SV:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Statoils hovedkontorfunksjoner forblir i Norge»

— Arbeiderpartiet kaster seg inn i denne debatten, men de har på ingen måte selv vist interesse av å styre Statoil, sier Eirik Faret Sakariassen.

Han mener det er en uhederlig dobbeltkommunikasjon fra SVs tidligere regjeringspartner.

Les også

Meling krever Statoil-svar

Klype salt

Per Rune Henriksen tar kritikken med både en og to klyper salt.

— At vi stemte ned dette forslaget handler ikke om at vi er uenige i forslaget, men at dette allerede er vedtatt politikk som har bred støtte i både Stortinget og regjeringen. At forslaget ble nedstemt forteller ikke hva partiene mener om saken, men at partiene er enige om at det er meningsløst å slå inn åpne dører, sier Henriksen.

— De sier det og viser til eierskapsmeldingen, men på tross av dette så gjør Statoil som de vil når det kommer til utflagging. Da er det ikke å slå inn åpne dører, men å få regjeringen til å stanse utviklingen sier Sakariassen.

Les også

Statoil fortalte henne ingenting

Felles eiendom

Sakariassen mener det er viktig at Statoil beholder sine arbeidsplasser i Norge.

— Dette er ideologisk begrunnet. Staten må bruke den kontrollen de har gjennom sin eierpost til å sørge for at Statoil går foran med et godt eksempel heller enn å kaste seg inn i en utflaggingskarusell. Et selskap som Statoil tjener godt, og skal kunne ha økonomisk ryggrad til å ta kostnaden med å ha arbeidsplassene i Norge, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

  5. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  6. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus