National Oilwell Varco jobber for å kutte antallet offshoreansatte

Oljeserviceselskapet har varslet nok en ny nedbemanning. Selv satser National Oilwell Varco på løsninger som reduserer kundens behov for ansatte offshore.

Administrerende direktør Frode Jensen skal ta National Oilwell Varco gjennom en ny nedbemanning, men tror på grei aktivitet til neste år.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

For National Oilwell Varco har oljenedturen rammet hardt. I løpet av de siste 14 månedene er to av tre ansatte ute, viser en oversikt i Dagens Næringsliv. Boreutstyrskonsernet har kuttet antall ansatte med 3185, inkludert en ny runde som ble varslet i slutten av september. Etter dette vil konsernet ha 1655 ansatte.

Les også

National Oilwell: - Oppsigelser i løpet av oktober

Les også

Skjebneuker for National Oilwell Varco på Forus

Fersk administrerende direktør Frode Jensen sier til DN at han ikke vil skape «urealistisk optimisme», men tror på ganske grei aktivitet neste år. Selv om markedet for de store borepakkene er blitt borte, så ser han muligheter andre steder.

Blant dem er løsninger for å redusere bemanningsbehovet betydelig offshore.

– På et typisk drillskip snakker vi om reduksjon fra 150 til 100 ansatte. Det er på bemanning de store kostnadsbesparelsene ligger, så alt handler om økt automatisering og effektivisering og finne nye og smarte løsninger, sier Jensen til DN.

Les også

Olje-sparket tapte mot National Oilwell Varco

Han er også opptatt av at de nå oppgraderer gamle rigger, og å utvikle nye rigger som kan håndtere høyere brønntrykk.

– Samtidig hjelper vi mange riggeiere med å ta vare på riggene slik at de er klare for bruk når markedet kommer tilbake. For det kommer tilbake. Vi vet bare ikke når, sier han.

Publisert: