Statoil ut av Myanmar

Statoil har trukket seg ut av Myanmar fordi konsernet har kommet til at det er lite sannsynlig at de vil gjøre noen drivverdige funn der.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi har tatt en beslutning om å gå ut av den lisensen vi har i Myanmar, AD 10 som den heter, etter at vi har gjennomført en periode med studier. Basert på de dataene vi har, tror vi det er små muligheter til å gjøre et kommersielt funn der, sier Statoil-talsmann Erik Haaland til Dagens Næringsliv.

Oljeselskapet gikk inn i Myanmar i 2014 da landet åpnet flere leteområder utenfor kysten, og det oppsto en politisk oppmykning som brakte fredsprisvinner Aung San Suu Kyi ut av husarrest.

Beslutningen om å trekke seg ut kommer før en såkalt «drill or drop»-tidsfrist myndighetene har satt i mars, da oljeselskapene enten må gå videre med planer for letelisensene, eller levere tilbake arealet.

Haaland sier det ikke er noen dramatikk i beslutningen. Statoil har i de siste årene fulgt en strategi om at selskapet både skal gå tidlig inn i nye oljeområder, men også være klar til å kaste kortene tidlig. Bare siden 2014 har Statoil entret sju nye land og forlatt tre.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

  2. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

  3. Da Charlotte Selstø fikk korona var det særlig to symptomer som dominerte

  4. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

  5. Fritidsbolig totalskadd etter brann i Sandnes

  6. Elev på Stavanger-skole smittet med korona - hele trinnet i karantene

  1. Myanmar
  2. Equinor
  3. Oljebransjen