Pensjonskutt kan stenge plattformer

Statoil-ansatte er i harnisk etter pensjonskutt, og nå varsler fagforeningene omkamp i lønnsforhandlingene. Ett middel er å stenge ned plattformer.

Publisert: Publisert:

Fagforeningen Lederne vil ikke utelukke å stenge ned plattformer ved eventuelt brudd i lønnsoppgjøret. Her er Statfjord C, hvor Statoil er operatør. Foto: Fredrik Refvem

Fagforeningen Lederne vil ta pensjonssaken inn i tariffoppgjøret. Statoil-tillitsvalgt Per Helge Ødegård forteller at de er klare til kamp og bruke alle lovlige virkemidler. Foto: Pål Christensen

Torsdag ettermiddag fikk fagforeningene i Statoil beskjed om at oljeselskapet kutter i den såkalte gavepensjonen. Dermed forsvinner muligheten til å pensjonere seg ved fylte 62 år og samtidig få full pensjon.

Les også

Statoil kutter pensjon

Sokkelleder Per Steinar Stamnes i fagforeningen Industri Energi i Statoil reagerte meget sterkt på pensjonskuttet i Aftenbladet fredag.

Nå får han følge av flere av fagforeningene i oljeselskapet.

— Mange føler seg rundlurte. Nå veldig mange av topplederne ikke rammes, er det som å helle bensin på bålet, sier Terje Herland, heltidstillitsvalgt i fagforeningen Lederne i Statoil.

Tariffkamp

For mens det blir en overgangsordning for vanlige ansatte som er 58 år og eldre, beholder konsernledelsen sine avtaler. Dermed får for eksempel konsernsjef Helge Lund beholde sin pensjonsavtale, som er beregnet til å gi ham 4,5 millioner kroner årlig med 15 års opptjening.

Nå varsler både Industri Energi, Safe og Lederne at pensjonskuttet blir et tema i de sentrale lønnsforhandlingene med Oljeindustriens Landsforening (OLF).

12-timersskift

For Herland i Lederne er det ikke et alternativ å jobbe lenger enn til fylte 62 år. Da slutter han, selv om pensjonskuttet blir stående.

— For oss utgjør kuttet rundt 5000 brutto i måneden, livet ut. De fleste av oss som har jobbet på sokkelen hele livet, er det ikke et alternativ å fortsette. Mange holder ikke ut lenger enn til de er 57-58 år, sier Herland.

For medlemmene i hans forening består arbeidshverdagen i 12-timersskift, vekselsvis natt og dag.

— Veldig mange blir utslitte. De har jobbet lenge i Statoil, og tidligpensjon er noe de har i siktet. Nå føler de seg rundlurte. At ledelsen i sin iver etter å kutte kostnader vil få denne gruppen mot seg, er veldig merkelig, sier Herland.

Kun gulrøtter

Statoil har begrunnet omleggingen med at selskapet vil tilpasse seg pensjonsreformen, hvor et sentralt mål er å få folk til å stå lenger i arbeid.

— For oss som er ute på sokkelen, finnes det ikke så mange alternativer. Og Statoil har ikke gjort noe for at vi skal stå lenger i arbeid. Det eneste tiltaket jeg har opplevd i løpet av mine 30 år, er at vi har fått høre at vi skal spise mer gulrøtter og tilbud om å ligge i lyskasser, sier Herland.

Stenge plattformer

Lederne har 900 medlemmer i Statoil. Per Helge Ødegård jobber sammen med Herland som heltidstillitsvalgt. Prosessen har gjort at de har mistet troen på at det går an å diskutere saken mer med bedriften.

Derfor vil de ta omkamp når de sentrale lønnsforhandlingene med OLF begynner 21. mai. Dermed blir gavepensjonen et tariffspørsmål.

— I de sentrale forhandlingene har vi virkemidler, det har vi ikke i de lokale rundene. Vi har hatt kontakt med samtlige plattformer, og beskjeden fra våre medlemmer er at dette er den viktigste saken.

— Hvilke virkemidler har dere?

— Blir vi ikke enige, har vi en rekke lovlige virkemidler vi kan bruke. Et av dem er å stenge ned plattformer. Vi er klare til å bruke alle krefter vi har tilgjengelig, og det har vi også tatt opp med ledelsen, sier Ødegård.

Statoil på sin side hevder at gavepensjonen har vært en administrativ ordning, og dermed ikke en del av lønnsforhandlingene.

News in English - click here!

Publisert: