Nytt oljesamarbeid i Barentshavet

Fem oljeselskap har samlet seg i et nytt samarbeidsprosjekt for å løse utfordringer knyttet til letevirksomhet i Barentshavet.

Publisert: Publisert:

Irene Rummelhoff, direktør for Statoils letevirksomhet på norsk sokkel. Foto: Jonas Haarr Friestad

Denne artikkelen er over fire år gammel

BaSEC, Barents Sea Exploration Collaboration, er et samarbeid mellom Statoil, Eni Norge, Lundin Norway, OMV og GDF SUEZ.

Prosjektet vil i første omgang ha en varighet på tre år, skriver Statoil i en melding. Det vil se på Barentshavet, men vil ha et spesielt fokus på områdene som dekkes av 23. konsesjonsrunde.

Les også

Slik vil regjeringen sikre full utbygging av Johan Castberg

Gjennom samarbeidet skal selskapene finne felles løsninger for operasjoner i Barentshavet. Dette vil blant annet skje gjennom deling av data, kostnadseffektive løsninger, mer samarbeid og økt koordinering, ifølge Statoil.Det var Statoil og Eni Norge som tok initiativ til samarbeidet, og prosjektet skal ledes av førstnevnte.

– Målet er å samarbeide om økt koordinering og kostnadseffektive løsninger for leteaktiviteten i Barentshavet både på kort og mellomlang sikt, sier Irene Rummelhoff, direktør for Statoils letevirksomhet på norsk sokkel.

Les også

Turbo-Tord vil ha mer oljeleting i Norskehavet

— Vi vil jobbe sammen med myndigheter, bransjeorganisasjoner og andre relevante institusjoner for å nå målene våre. Vi ønsker å være effektive og adressere de konkrete tiltakene som må på plass og vil dele relevante løsninger og data med både myndigheter og resten av industrien. Det er i vår felles interesse å ha robuste leteoperasjoner i Barentshavet, sier Rummelhoff.Gjennom prosjektet skal det etableres følgende arbeidsgrupper:

  • MetOcean og is
  • Miljø og oljevernberedskap
  • Logistikk og beredskap
  • Mobile boreenheter
  • Helse og arbeidsmiljø
    Kriteriene for deltakelse er enten å ha gjort funn i Barentshavet og/eller å ha to eller flere operererte lisenser nord for 73° N. Prosjektet vil evaluere å ta inn nye deltakere etter tildeling i 23. konsesjonsrunde.
Publisert: