Siv Jensen: – Oljefesten er over

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen advarer om at budsjettet for 2017 er det siste med økt bruk av oljepenger. Fra nå av vil det bli hardere tider.

Finansminister Siv Jensen sier oljefesten er over. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dagens Næringsliv skriver at i 2017 øker regjeringen bruken av oljefondet med 15 milliarder kroner, til et nivå som ekspertene sier er for høyt. I nasjonalbudsjettet skriver regjeringen at det ikke vil være rom for videre uttak på mer enn fire milliarder de neste årene.

Siv Jensens budsjettrekord var i 2016 da hun økte budsjettet med 35 milliarder kroner. Aps finanspolitiske talsperson, Marianna Martinsen sier det ser ikke ut til at Jensen har planlagt å sitte lenger enn en fireårsperiode.

- Lite smart å strupe oljebransjen

– Siv Jensen advarer kommende regjeringer mot å holde på slik hun selv har gjort. De har økt oljepengebruken med nesten 100 milliarder, sier Martinsen.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier regjeringen i realiteten innrømmer en uansvarlig pengebruk fram til nå.

- Tiltakspakken får oss ikke ut av krisen, men hjelper oss i en rolig periode

– Regjeringens egne tall og fremskrivninger av oljepengebruken viser til fulle at dagens oljepengebruk ikke er i nærheten av å være bærekraftig. Og fremskrivningen forutsetter til og med en budsjettimpuls som er langt over det regjeringens eget ekspertutvalg anbefaler, sier Breivik.

FLERE SAKER FRA STATSBUDSJETTET:

Publisert: