Tviler på oljearbeidernes streikevilje

Ingen opptrapping av streiken tyder på liten streikevilje, hevder arbeidsgiversiden. Fagforeningene forteller at de blir oppringt av medlemmer som vil ut i streik.

Publisert: Publisert:

Forbundslederne Jan Olav Brekke (Lederne), fra venstre, Hilde-Marit Rysst (Safe) og Leif Sande (Industri Energi) bestemte sammen med resten av streikekomiteen ikke å trappe opp oljestreiken fredag. Foto: Fredrik Refvem

Etter et totimers møte i Stavanger fredag formiddag, bestemte fagforeningene at oljestreiken ikke skal trappes opp. De mener at streiken rammer hardt nok. Dessuten vil Industri Energi, Safe og Lederne unngå at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd.

— Vi mener at streiken nå rammer tilstrekkelig, samtidig som den smerter. Nå håper vi at Oljeindustriens Landsforening vil komme tilbake til forhandlingsbordet, sier leder Hilde-Marit Rysst i Safe.

Hos Oljeindustriens Landsforening (OLF) var manglende opptrapping et positivt tegn.

— At de ikke trapper opp tyder på liten streikevilje. Vi håper at dette betyr at de har tenkt å frafalle kravet om tariffestet pensjon, og at de vil gå i dialog for å få slutt på streiken, sier informasjonssjef Eli Ane Nedreskår i OLF.

Fagforbundene varslet fredag at en opptrapping av streiken vil bli vurdert på ny i begynnelsen av neste uke.

Lønnskrangel

Siden sist søndag har 708 sokkelarbeidere vært i streik. Statoilfeltene Oseberg og Heidrun er begge rammet. Også BPs arbeid med å gjøre Skarv-feltet klart til produksjon mot slutten av året har stoppet opp som følge av streiken.

I løpet av snart en uke med oljestreik har frontene hardnet mellom partene. Både hvilke konsekvenser streiken har og lønnen til oljearbeiderne har vært hardt diskutert.

Blant annet har fagforeningene gått ut med egne tall for hva medlemmene tjener, etter at OLF har kjørt på at snittlønnen nærmer seg én million kroner. Svaret er at lønn med sokkelkompenasjon ligger på 585.000 kroner. Så kommer tillegg på 33.000. Fagforeningene viser til at det dermed må jobbes veldig mye overtid for å nå en millionlønn.

- Fagforeningene usikre

Nå hevder OLF altså at streikeviljen er liten. For informasjonssjef Nedreskår er manglende opptrapping det tydeligste signalet.

— Fagforbundene er usikre. De begynner å skjønne at det er vanskelig å stå ved pensjonskravet, sier hun.

Vil bli tatt ut

At OLF nå hevder at streikeviljen er liten, føyer seg for Safe-leder Rysst inn i rekken av påstander hun mener det ikke er hold i.

— Ja, det blir rett og slett latterlig. Vi får kontinuerlig beskjeder fra andre plattformer om at også de vil bli tatt ut i streik. Men dette handler bare om at vi er ansvarlig og vil belaste Norge minst mulig. Så kan OLF komme seg på banen, sier Rysst.

Unngå lockout

Også leder Jan Olav Brekke i Lederne avviser at de er usikre. Han forklarer stillstanden med at de streikende vil unngå lockout.

— Streikeviljen er sterk og enda sterkere nå enn ved starten.

— Er dere redd for lockout?

— Ja, når arbeidsgiversiden har varslet plassoppsigelse, er det et virkemiddel de har. Jeg kan ikke si at vi frykter det. Men vi ønsker ikke lønnsnemnd.

- Bli voksne

For forbundsleder Leif Sande i Industri Energi må OLF gjerne leve i troen på at streikeviljen er liten.

— Det er misvisende som alt annet de har spredd om seg under denne konflikten. Nå får de vise seg like voksne som oss og ikke trappe opp konflikten mer enn den fortjener, sier han.

Streikeklare

Mens ansatte både i Statoil, BP og ESS er tatt ut i streik, gjelder det ikke for Conoco Phillips. Leder Rolf Bolstad i Industri Energi-foreningen Ekofiskkomiteen er helt klar på at hans medlemmer gjerne streiker hvis et blir nødvendig.

— Ja, ja, ja! Her er det stor streikevilje. At ikke flere tas ut i streik nå, er kun taktisk for å unngå tvungen lønnsnemnd. Så det har ingenting å gjøre med liten vilje til å streike.

Millionprovosert

For Bolstad handler ikke streiken bare om tidligpensjon. Han forteller at mange er provosert av OLFs påstand om at sokkelarbeiderne tjener én million kroner i snitt.

— Da må man jobbe veldig mye overtid. Et resultat er at vi kommer til å stramme inn på aktiviteter som avviker fra ordinær rotasjon (to uker på jobb og fire uker fri, red. anm.). Vi ser også at de som jobber på flyterigger har fått et bedre oppgjør enn det tilbudet vi har fått. Det går både på tekniske tillegg og på lønnet fødselspermisjon for fedre, sier Bolstad.

Publisert: