National Oilwell Varco sier opp i Stavanger

National Oilwell Varco Norway AS (NOV) skal si opp inntil 350 av sine 1600 ansatte i Norge. Selskapet vil ikke si hvor mange av de 400 NOV-ansatte i Stavanger som rammes.

National Oilwell Varco en verdensomspennende oljeservicebedrift. Cyberbase, en avansert stol for fjernstyring av boreoperasjoner er blant Nationall Oilwell Varcos produkter i Norge. Bildet er tatt i verkstedet i Lagerveien på Forus i 2014. Foto: Jonas Haarr Friestad

 • Tor Dagfinn Dommersnes
  Tor Dagfinn Dommersnes
  Journalist
Publisert: Publisert:

Det var Fædrelandsvennen som først meldte at oljeserviceselskapet igjen må kutte i bemanningen. I 2014 hadde selskapet hele 5144 ansatte, men siden har antallet gått kraftig ned.

Ingen pakker

Administrerende direktør Rune Johnsen i NOV sier til Aftenbladet at det ikke er aktuelt å gi noen sluttpakker til de som nå mister jobben. Det blir oppsigelser, og prosessen starter umiddelbart.

– Det betyr at vi ønsker å redusere tallet på ansatte så snart som mulig, sier Johnsen.

Det er den vanskelige markedssituasjonen som tvinger fram oppsigelsene.

– Det er en vedvarende lav investeringsvilje, og Covid-19 gjør at vi tror dette vil vare en god stund framover. Samtidig er det viktig å understreke at vi fortsatt har ganske mye å gjøre. Etter nedbemanningen skal det fortsatt jobbe 1250 personer hos oss.

Forhandlinger

Rune Johnsen kan ikke si noe om hvor mange ansatte som må slutte ved de ulike NOV-anleggene i Norge. Kuttene gjelder segmentet Rig Technology, som holder til i Kristiansand (hovedkontor), Stavanger, Molde og Asker.

– Jeg kan bekrefte at alle disse stedene rammes av nedbemanningen. Drøftingene med fagforeningene er gjennomført for å sikre at dette skjer på riktig måte, sier Johnsen.

Publisert:
 1. Nedbemanning
 2. National Oilwell Varco
 3. National Oilwell Varco Norway

Mest lest akkurat nå

 1. Nå kan du få mykje for hytta: – Aldri opplevd maken

 2. Det forlatte alpe­paradiset Ischgl sliter med skammen og ryktet. Én turist­gruppe vil de ikke ha til­bake

 3. Frykter tre tilfeller av mutert virus i Stavanger

 4. Sandnes: To smittetilfeller knyttet til mutert Klepp-virus

 5. Kan joggere smitte meg med korona, lurer leser. Dette svarer Yngvar Andersen.

 6. Butikken har vært en del av Stavanger sentrum i 110 år. Nå legges den ned.