Statoil lokker med gullpakker

For å kvitte seg med ansatte, tilbyr Statoil pakker de andre i norsk arbeidsliv bare kan drømme om.

Publisert: Publisert:

Statoil-ansatte som går ut av dørene, blir tilbudt gode pakker.

Det ble klart på mandag at selskapet vil skille ut totalt 239 stillinger i Norge og utlandet. Rundt 80 prosent av de som i dag jobber i disse stillingene får tilbud om jobb hos leverandørbedriftene.

Les også

Statoil skiller ut 239 årsverk

Dette er ifølge Dagens Næringsliv godene de ansatte som må gå tar med seg:* Ansatte som godtar å bli satt ut, eller outsourcet, og ta jobb hos en Statoil-leverandør, får inntil en årslønn i overgangsbonus.

De som ikke tar imot jobbtilbudet og overgangsbonusen har rett på følgende:

  • Ansatte mellom 58 og 62 år kan velge å pensjonere seg fra Statoil med en pensjon tilsvarende 66 prosent av lønn fram til ordinær pensjonsalder.
  • Ansatte som tar sluttpakke, får inntil to årslønner med på kjøpet.

Noen få

Overfor DN understreker informasjonssjef Jannik Lindbæk jr. at det kun er noen få ansatte som blir tilbudt disse pakkene.

— Vi ser det er et virkemiddel vi vil ta i bruk der det er en god løsning for den enkelte, sier han.

Les også

- Et utslag av kapitalismens ibuande råskap

Men hovedtillitsvalgt Per Helge Ødegård i Lederne i Statoil mener at dette er noe Statoil neppe kan tjene penger på.Han mener at Statoil trenger de samme tjenestene som før, og at de nå i tillegg må betale store kostnader i nedskjæringsfasen.

Dyre pakker

I 2008, i kjølvannet av fusjonen mellom Statoil og Hydro, var det drøye 2000 ansatte over 58 år som forlot selskapet. Disse ble tilbudt en pakke som gikk ut på at de ble betalt 70 prosent av lønn fram til ordinær pensjonsalder.

Les også

Nye gullpakker koster 3,5 mrd.

Kostnaden per hode for de gullpakkene som den gang ble tilbudt var på rundt 5,9 millioner kroner.Totalt kostet det 8,6 milliarder kroner for selskapet å kvitte seg med de ansatte dengang.

Mange av de som dengang gikk av med pensjon, fikk seg nye jobber andre steder i oljebransjen.

Konserndirektør for økonomi og finans i Statoil Torgrim Reitan varslet tidligere denne uken at det kommer flere runder med kutt i tiden framover.

Publisert: