Equinor selger andel i havvindanlegg

For fem milliarder kroner selger Equinor halvparten av sin eierandel i havvindanlegget Arkona i Østersjøen.

Publisert: Publisert:

Arkona består av 60 bunnfaste vindmøller. Foto: Eskil Eriksen/Equinor

Equinor eier 50 prosent av havvindanlegget Arkona i den tyske delen av Østersjøen. Nå selges halvparten av dette for 500 millioner euro – rundt fem milliarder kroner – til fondet Credit Suisse Energy Infrastructure Partners AG.

Dermed vil Equinor sitte igjen med en eierandel på 25 prosent i havvindanlegget. Resten av anlegget – 50 prosent – eies av RWE Renewables, som også er operatør.

Les også

Equinor får bygge verdens største havvindpark

Les også

Bjørn har gjort Equinor størst i verden på flytende vindturbiner

Equinor mener salget viser at de er i stand til å «skape verdier fra utviklingen av havvindprosjekter».

– Arkona ble levert på tid og under budsjett, og har vist gode resultater siden vindparkens oppstart. Nå er prosjektet kommet over i driftsfasen og utbyggingsrisikoen er fjernet, og vi er da glade for å ønske Credit Suisse Energy Infrastructure Partners velkommen som samarbeidspartner, sier konserndirektør Pål Eitrheim i Nye energiløsninger i Equinor i en melding

Equinor gikk inn i Arkona-prosjektet i april 2016. Anlegget ligger i Østersjøen, 35 kilometer nordøst for den tyske øya Rügen. 60 turbiner er montert på påler på 23 til 37 meters dyp, og er på seks megawatt hver. Det gir nok energi til 400.000 husstander, opplyser Equinor.

Publisert: