Ber om stans i all oljeleting

Miljøvernorganisasjoner har startet en underskriftskampanje med mål å stanse alle leting etter olje og gass i Norge. Besteforeldrenes klimaaksjon, Naturvernforbundet og Natur og Ungdom står bak.

Under Equinor sin generalforsamling på Forus sist uke demonstrerte Guttorm Grundt og Gro Nylander, begge med røde hatter, i «Besteforeldrenes klimaaksjon».
 • Tor Dagfinn Dommersnes
  Tor Dagfinn Dommersnes
  Journalist
Publisert: Publisert:
Les også

Protesterte utenfor Equinor: – Vi kjemper for barnebarna

iconDenne artikkelen er over to år gammel

I oppropet blir regjeringen bedt om å stanse all oljeleting og legge ned ordningene med leterefusjon og opphørsrefusjon, samt investere i fornybar energi og bærekraftige løsninger.

- Fortsatt leting etter olje og gass med sikte på produksjon og bruk i flere tiår er ikke forenlig med FNs klimamål. Likevel har regjeringen nylig utlyst rekordmange nye letelisenser. Dersom andre land gjør som Norge, blir konsekvensene meget farlige for millioner som allerede lider i dag og for våre barn og barnebarn og alle som kommer etter oss, heter det i oppropet.

Oppropet tar sikte på å samle underskrifter fra organisasjoner, private og offentlige virksomheter, politiske grupperinger og enkeltpersoner.

Foreløpig har disse organisasjonene sluttet seg til aksjonen: Bærekraftig liv på Landås, Caritas, Changemaker, Concerned Scientists Norway, Framtiden i våre hender, Forum for utvikling og miljø (ForUM), Greenpeace Norge, Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Miljøagentene, Norsk klimanettverk, Stopp oljesponsing av norsk kulturliv og Spire.

28 forskere i Oslo og Bergen har også skrevet under på oppropet.

Les også

 1. Equinor risikerer hele sitt omdømme når de står de fast på planene om oljeboring i Australbukta

Publisert:
 1. Parisavtalen
 2. Oljeproduksjon
 3. Natur og Ungdom
 4. Naturvernforbundet
 5. Greenpeace

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Deilig varme og dyre syklister

 3. Hvem er den mystiske Jan, og hva dukker opp på Kvitsøy nå?

 4. Savnet mann er funnet i god behold

 5. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 6. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær