Knut Thorvaldsen blir midlertidig leder for Norsk olje og gass

Viseadministrerende direktør Knut Thorvaldsen blir konstituert direktør for Norsk olje og gass når Karl Eirik Schjøtt-Pedersen slutter 28. januar.

Publisert: Publisert:

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen slutter som administrerende direktør i Norsk olje og gass 28. januar. Han har hatt jobben siden 2015. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

Ved nyttår ble det kjent at Schjøtt-Pedersen skulle gå av som leder for bransjeorganisasjonen. Planen var at han skulle bli sittende til en ny direktør er på plass, men nå er det klart at han slutter alt ved utgangen av måneden, melder E24.

Les også: Schjøtten går av som leder i Norsk olje og gass

Knut Thorvaldsen. Foto: Norsk olje og gass

– Det vi har funnet ut av, er at det kommer til å gå lang tid før det kommer på plass en permanent erstatter. Derfor konstitueres viseadministrerende direktør Knut Thorvaldsen den 27. januar. Samtidig skal jeg over i nytt arbeid, sier Schjøtt-Pedersen.

Den tidligere Arbeiderparti-statsråden vil imidlertid ikke si hva han skal gjøre videre.

Ifølge E24 skal det være misnøye med organisasjonsledelsen blant noen av medlemmene som mener den burde være mer opptatt av miljø og klima.

– Min oppgave har vært å representere helheten og jeg har stått for organisasjonens syn, var Schjøtt-Pedersens svar til nettavisen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

 2. Norges dyreste spiller ble stemplet som et bomkjøp i Danmark. Hvorfor kan proffdrømmer ende opp som mareritt?

 3. 50 nye smittetilfeller i Rogaland de siste to dagene

 4. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

 5. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

 6. Ny dommer kan påvirke valgutfallet

 1. Norsk olje og gass
 2. E24
 3. Gass
 4. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen
 5. E24+