Equinor fullfører kjøp i polsk havvind

Equinor er positive til rammevilkårene for havvindkraftverk i Polen.

Publisert: Publisert:

Equinor satser på bunnfast vindkraftutnygging i Østersjøen. Dette bildet er fra en vindkraftanlegg i Danmark. Foto: Fredrik Refvem

  1. Leserne mener

Tirsdag morgen melder Equinor at selskapet har fullført kjøpet av en eierandel på 50 prosent i det polske havvindprosjektet Baltyk I. Dermed har Equinor sikret seg eierandeler i alle de tre Baltyk-prosjektene; Baltyk I, Baltyk II og Baltyk III.

Baltyk I-lisensen gir tillatelse til utbygging av en havvindpark med kpasitet opptil 1560 megawatt.

Les også

Equinor-tillitsvalgt vant i retten - skriftlig advarsel trekkes

Foto: Equinor

Samarbeider med Polenergia

Mens Baltyk II og Baltyk III har til sammen en planlagt kapasitet på 1440 megawatt og muligheter til å forsyne rundt to millioner polske husholdninger med elektrisitet. Equinor sikret seg eierandeler i prosjektene i 2018.

Equinor og selskapet Polenergia har dannet et 50/50 joint venture og arbeider sammen for å videreutvikle Baltyk-prosjektene i tiden fram mot utbygging.

– Oppkjøpet av Baltyk I styrker vår tilstedeværelse i Østersjøen. Med eierandeler i alle de tre prosjektene – Baltyk I, II og III – har vi nå mulighet til å bygge volum og skape verdier i det vi ser på som en viktig energiregion, sier Jens Økland, direktør for strategi og forretningsutvikling i Nye Energiløsninger i Equinor, i en pressemelding.

Les også

Equinor-ansatte fortsatt på sykehus etter Heimdal-eksplosjonen

– Viktig marked

Equinor skriver også i pressemeldingen at selskapet mener det er gjort positive framskritt i utviklingen av et juridisk rammeverk for havvind i Polen.

– Polen er et viktig marked for Equinor, og vi er glade for å fortsette samarbeidet med Polenergia, som er et energiselskap med erfaring og innsikt i det polske energimarkedet, sier Økland videre.

Vindparkområdet med 25-35-meters havdyp ligger i Østersjøen om lag 80 kilometer fra havnen i Łeba.

Equinor er positiv til framskrittene som er gjort i utviklingen av et juridisk rammeverk for havvind i Polen.

Publisert: