Hydro bygger for 4,3 milliarder kroner på Karmøy

Norsk Hydro har fattet en formell beskytning om å bygge et pilotprosjekt for aluminium på Karmøy. Samtidig leverer industrikjempen et sterkt resultat for 2015.

Publisert: Publisert:

Teknologipiloten ventes å starte produksjon i løpet av andre halvår 2017. Foto: Hydro

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Beslutningen om å bygge teknologipiloten på Karmøy er en viktig milepæl for aluminium og for vår ambisjon om å være bransjeleder på teknologi og innovasjon. Vi investerer i framtiden, og utfordrer dagens grenser for produktivitet og energieffektivitet, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en pressemelding.

Ifølge Hydro skal pilotprosjektet skal verifisere verdens mest klima- og energieffektive produksjon av primæraluminium. De samlede kostnadene er beregnet til 4,3 milliarder kroner, og består av netto prosjektkostnader på 2,7 milliarder kroner og rundt 1,6 milliarder kroner i støtte fra Enova.

Statsminister Erna Solberg (H) vil tale på et allmøte på Karmøy onsdag morgen klokken 8.

— Denne investeringen viser at det grønne skiftet er i gang. Jeg er glad for å være på plass på Karmøy og dele dette historiske øyeblikket med Hydro sine ansatte. Regjeringen legger til rette for ny og grønne arbeidsplasser både gjennom satsingen på Enova og ved å legge rammevilkårene til rette, sier hun.

Resultatet for 2015 viser at Hydro økte sitt underliggende driftsresultat (EBIT) fra 5.692 millioner kroner i 2014 til 9.656 millioner i fjor. Hovedårsaken til den sterke økningen er positive valutaeffekter og en vellykket gjennomføring av det Hydro selv betegner som bransjeledende forbedringsprogrammer på tvers av Hydro.

Hydro fikk et resultat før skatt i fjerde kvartal i fjor på 655 millioner kroner, opp fra et underskudd på 46 millioner kroner i samme kvartal året før.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Arvid Mæland vil hogge ut hodet til kong Harald i fjellet og sette opp «Sound of music» ved Ørsdalsvatnet

  2. – Risikerer å gå glipp av kunnskap om både Stavangers historie og norgeshistorien

  3. Kollapset i løp: Nå har Jakob Ingebrigtsen funnet ut hvorfor

  4. Svensk studie: Alle koronasmittede utviklet antistoffer

  5. Kvinne på biltur fra Midt-Norge smittet familiemedlemmer i Sandnes

  6. Det var harmonisk, så smalt det: Dette er bakgrunnen for bråket i Norges landslag